Bakan Tekin'in Ziyaretinde Cumhurbaskani Erdogan Telefonla Baglanarak Bayburtlulara Methiyeler Dizdi

Bayramlasma programi ziyareti için Bayburt’ta bulunan Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, valilik ve belediyeye yaptigi kisa ziyaretlerin ardindan Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti Il Baskanligi binasinda kurum amirleri ve vatandaslarla bir araya gelerek, bayramlarini tebrik etti.

Bakan Tekin'in Ziyaretinde Cumhurbaskani Erdogan Telefonla Baglanarak Bayburtlulara Methiyeler Dizdi
AK Parti Il Baskanligi binasinda açiklamalarda bulunan Bakan Tekin’in açiklamasi öncesi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, telefonla bayramlasma programina katilarak, seçimde rekor oyla birinci olan Bayburtlulara tesekkürlerini iletti. Bayburtlularin her seçimde desteklerini rekor oyla gösterdiklerini söyleyen Erdogan, yakin bir tarihte Bayburt’a tesekkür ziyareti gerçeklestirecegini duyurdu. Cumhurbaskani Erdogan’in telefon konusmasi sonrasi beraberlik çagrisi yaparak destek bekledigini belirten Tekin, konusmasinda su ifadelere yer verdi: "Cumhurbaskanimiz 2023 seçimleri için bize bambaska bir vizyon belirledi ve dedi ki, Cumhuriyetin 100. yilindayiz önümüzdeki yüzyil Türkiye’nin yüzyili olacak. Cumhurbaskanimizin Türkiye yüzyili hayalini nasil kurgulayacagiz, bunu kurgulayacagimiz yer Milli Egitim Bakanligi olacak. Gençlerimize, çocuklarimiza bizden beklenen sekilde yardimci olarak, onlari egiterek Türkiye yüzyilini kurgulayip, bu cografyayi bir arada yasatacak, uzun yillar beraberligimizi mümkün kilacak Türk-Islam degerlerini gelecek kusaklara tasiyabilecek bir mekanizma kurgulayacagiz."

"Yapacagimiz seyleri bundan böyle istisarelerle kararlastiracagiz, istisarelerle verdigimiz kararlarin arkasinda duracagiz"

Ankara ve merkezi yönetimin birlikte hareket etmesi durumunda birçok isi basariyla tamamlayacaklarini ifade eden Tekin, "Benim istegim, talebim su; siyaset ve merkezi yönetim birlikte hareket ederse, biz islerimizi yaparken tasrayla, merkezi yönetimin tasradaki temsilcileriyle siyasetle istisare ederek adim atar, yola çikarsak ve çiktigimiz yolda da siyaset bizim arkamizdan bizi desteklerse, bizler basarili oluruz yoksa bu yolda basarili olma sansimiz yok. Türkiye’nin gelecegini hayal eden bütün siyasi unsurlara, gruplara seslenerek sunu söylemek istiyorum; siyaset, bürokrasi, is dünyasi, esnaf, sivil toplum örgütleri, veliler, ögretmenler hep beraber bu sürece sahip çikalim. Biz dogru seyler yapmak istiyoruz, arkamizda bize destek olan bir kitle göremezsek, bizim de ümidimiz kesilecek, ben sizden bundan sonraki süreçlerde destek istiyorum. Yapacagimiz seyleri bundan böyle istisarelerle kararlastiracagiz, istisarelerle verdigimiz kararlarin arkasinda durmanizi, bize bu anlamda destek olmanizi özellikle istiyorum. Çok seyler bekliyorsunuz bizlerden, bunu birlikte yapalim diye size teklifte bulunuyorum. Hep beraber güzel isler yapmayi gönülden teklif ediyorum sizlere. Var iseniz bu yol birlikte yürünür" dedi.

Bayramlasma programina katilanlara tesekkür eden Bakan Tekin, "Bugün sadece bayramlasmak için buradayiz, bayraminizi bir kez daha tebrik ediyorum. Kurban Bayrami’ni geleneklerimizde, tarihimizde kendisine atfettigimiz degerlere uygun bir sekilde yasamayi Allah bizlere nasip etsin. Insallah Kurban Bayrami bu anlamda beraberligimizi, milli birligimizi pekistirecek bir bayram olur, bundan sonraki bayramlarimiz bugünkü bayramimizdan daha güzel, daha mutlu olur. Hepinize hayirli bayramlar diliyorum. Tekrar desteklerinizi bekliyorum" diyerek konusmasini tamamladi.
Kaynak: İHA