Anadolu Üniversitesi Ögrencisi Hazirladigi Doktora Tezi Ile Ödül Kazandi

Sürdürülebilir çevre konusunda yapilan akademik çalismalarin desteklenmesi amaciyla Çevre Vakfi tarafindan düzenlenen doktora tez yarismasinin 2022 yili sonuçlari açiklandi.

Anadolu Üniversitesi Ögrencisi Hazirladigi Doktora Tezi Ile Ödül Kazandi
Çevre Vakfi tarafindan geleneksel hale getirilen ve bu yil besincisi düzenlenen en basarili doktora tezi yarismasinda Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Spor Yöneticiligi Anabilim Dali Spor Yönetimi mezunu Ars. Gör. Dr. Kadir Çaliskan yazdigi ’Üniversitelerin sürdürülebilirlik yolculugu: Kampüslerin ve spor alanlarinin yönetici ve ögrenci perspektifinden degerlendirilmesi’ baslikli tez ile seçici kurul tarafindan ikincilige layik görüldü.

Ars. Gör. Dr. Kadir Çaliskan teziyle kazandigi ödül konusunda törende sunlari söyledi:

“Tezin temellerinin atildigi dönemlerde bir arastirmaci olarak benim ve tez danismanim Eskisehir Teknik Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Veli Onur Çelik’in karsilastigimiz en büyük sorun Çevre Mühendisleri bu alanda çalisiyorken bizim bu konuyu çalismamizin uygun olup olmayacagiydi. Spor Bilimleri çalismalari temel bilimlerin oldugu konularda elestiriye fazla açik kaliyor. Sporun bu konuda diger alanlarla birlikte önemli bir konumda oldugunu yaptigimiz çalismalarla görmüs olduk. Sonuç olarak GreenMetrics listesine girmis ilk onda yer alan alti üniversitenin arastirma sahasi olarak belirlendigi önemli bir çalismayi alan yazina kazandirmis olduk. Arastirma sahalarinda tüm kampüslerin çevre ile alakali sosyal ve ekonomik yönden degerlendirilmesi yapildi.”
Kaynak: İHA