Bakan Kacir'dan Sanayi Tesislerine Bayram Ziyareti

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, üretimlerini sürdüren fabrikalari ziyaret ederek isçilerle bayramlasti.

Bakan Kacir'dan Sanayi Tesislerine Bayram Ziyareti
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Istanbul Pendik’teki AKCAM ile Dilovasi’ndaki Diler Demir Çelik fabrikalarina bayram ziyareti gerçeklestirdi. Bakan Kacir, tesislerdeki yetkililerden üretimler hakkinda bilgi aldi.

Türkiye demir çelik üretiminde Avrupa’nin zirvesinde

Bakan Kacir, Türkiye’nin düz cam üretiminde Avrupa’nin birincisi, dünyanin besincisi oldugunu söyleyerek “Emekçilerimizin bayramini tebrik etmek istedik. Bir cam esya üreticimize ve bir de demir çelik üretim tesisimize ziyarette bulunmus olduk. Demir çelikte de Avrupa’nin en büyük birinci ya da ikinci üreticisi oluyoruz, farkli yillarda, yine dünyanin en büyük yedinci üreticisi konumundayiz. Tabii bu sektör özellikle karbon emisyonlarinin azaltilmasinda da büyük bir dönüsüm içerisinde” ifadelerini kullandi.

“Yatirimcilarimizla alin teri döken isçilerimizin destekçisiyiz”

Demir çelik tesislerinin nitelikli çelik üretimi konusunda son yillarda yatirimlarini hizlandirdigina dikkat çeken Bakan Kacir, “Biz, bütün bu süreçlerde yatirimcilarimizin yaninda olmaya, alin teri döken emekçilerimizin her zaman destekçisi olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Herkesin bayramini tebrik eden Kacir, “Rabbimden tüm emekçilerimize, tüm çalisanlarimiza, tüm girisimcilerimize ve Aziz milletimize nice güzel bayramlar yasatmasini temenni ediyorum” diye konustu.



Tek tek bayramlasti baklava ikram etti

Bakan Kacir, isçilerin bayramini tebrik ederek, baklava ikram etti. Kacir’a ziyaretlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Ahmet Yozgatligil ile Kocaeli Valisi Serdar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Pendik Kaymakami Hülya Kaya ile yetkililer eslik etti.
Kaynak: İHA