Almanya'da Kurban Bayrami Namazi Kilindi

Almanya’da baskenti Berlin ve Köln sehirlerinde binlerce Müslüman Kurban Bayrami namazi için camileri doldurdu.

Almanya'da Kurban Bayrami Namazi Kilindi
Diyanet Isleri Türk Islam Birligi’nin (DITIB) Köln’deki Merkez Cami’sinde ve Berlin’de bulunan Mevlana Cami’sinde bir araya gelen binlerce Müslüman bayram namazi kildi. Bayram namazina Türklerin yani sira farkli milletlerden çok sayida Müslüman katildi.

Katilimin yogun olmasi dolayisiyla cami içerisinde yer bulamayan insanlar cami avlusunda da namaz kildi.

Bayram namazi öncesinde verilen vaazda bayramlarin, sevgi ve kardeslik baglarimizi güçlendiren, birlik, beraberlik, paylasma ve rahmet günleri oldugu anlatildi. Bayram hutbesi, Almanca ve Türkçe dillerinde okundu. Kilinan bayram namazindan sonra cemaat bayramlasti.

Mevlana Camii Imami Hasan Gülten, biraz buruk da olsa Berlin’de bayramin sevinç ve nese içerisinde geçtigini söyledi.

Bayram namazina ilginin çok yogun olduguna deginen Gülten, “Bayram sevinç ve nese içerisinde, kardeslik içerisinde geçiyor ve güzel bir sekilde eda ettigimize inaniyorum. Vatandaslarimiz, bayram namazina çok ilgi ve alaka gösterdiler. Gerçekte bu kadar kalabalik olmasini ben de beklemiyordum. Izin sezonu olmasina ragmen cemaatimiz bayagi kalabalikti” dedi.

Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB) Genel Baskani Dr. Muharrem Kuzey yayinladigi bayram mesajinda ise, “Kurban bizleri daha sorumlu, daha duyarli ve daha farkinda kilmak üzere mesru kilinmis bir ibadettir. Bayramlar, hatirlayarak gönül alma, kirginliklari onararak kardesligimizi diri tutma günleridir“ diye konustu.

Kaynak: İHA