Koyunu Döverek Bayiltan Kasaptan Piskin Savunma Açiklamasi 'Yormak Için Öyle Yaptim'

Adana’da elinden kaçirdigi koyunu yakalayip darbederek bayiltan kasap, polis tarafindan yakalandi. Ekiplerin sahsi yakalamak için bölgede 100’e yakin güvenlik kamerasi kaydini tek tek inceledigi, yaklasik 200 kisiyle de görüstügü ögrenildi. Mahkemeye çikartilan kasap, "Yormak için öyle yaptim" derken, adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Koyunu Döverek Bayiltan Kasaptan Piskin Savunma Açiklamasi 'Yormak Için Öyle Yaptim'
Edinilen bilgiye göre olay, 22 Haziran’da merkez Yüregir ilçesine bagli Bahçelievler Mahallesi’nde ögle saatlerinde meydana geldi. Kasaplik yapan Hasan A. (29), bir kisiyle 200 TL karsiliginda adaklik koyununu kesmek için anlasti. Koyunu kesecegi sirada elinden kaçiran Hasan A., bir süre boyunca koyunun pesinden kostu ve sonunda yakaladi.

Daha sonra Hasan A., iterek götürmeye çalistigi koyun direnince, hayvani darbetmeye basladi.

Sersemleyen koyunun kuyrugundan çekip yerden yere vuran Hasan A., bayilmasina neden oldu. Yasanan siddet, çevredeki bir vatandas tarafindan cep telefonuyla görüntülendi.

Sosyal medyaya düsen görüntüler polisi harekete geçirdi

Görüntülerin sosyal medyada yayinlanmasinin ardindan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Büro Amirligi ekipleri harekete geçti. Ekipler, ilk olarak sosyal medyaya görüntüyü atan sahsi bulup adresi aldi ve ardindan çevredeki 100’e yakin güvenlik kamerasi görüntülerini inceledi. Görüntülerden sahsi tespit edemeyen ekipler, bölgede yaklasik 200 kisiyle görüserek sahsin Hasan A. oldugunu belirledi.

Kocavezir Mahallesi’nde baska bir koyunu kesmek üzereyken yakalanan Hasan A., 5199 sayili Kanun’un 14.maddesi ve 28/A maddesi uyarinca ‘Hayvana iskence ve eziyet’ suçundan gözaltina alindi. Emniyetteki ifadesinde suçunu kabul eden Hasan A., “Koyun elimden kaçti ve bir süre sonra yakaladim. Daha sonra da onu yormak için ite kalka götürdüm. Koyun bayilinca da kesip sahibine teslim ettim” dedigi ögrenildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Hasan A., çikartildigi nöbetçi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA