Kepez 'De 3 Satis, 9 Kurban Kesim Noktasi

Kepez Belediyesi, ilçede 3 noktada kurban satis yeri, vatandaslarin kurbanlarini saglikli bir alanda kesebilmesi için de 9 mahallede kesim yeri belirledi.

Kepez 'De 3 Satis, 9 Kurban Kesim Noktasi
Kepez Belediyesi, Kurban Bayrami öncesi vatandaslarin ve besicilerin alisverislerini sorunsuz bir sekilde yapmasi, kurbanlarini saglikli bir alanda kesebilmesi için gerekli tedbirleri aldi. Kepez Belediye Encümeni’nin aldigi kararla; Çamlica Mahallesi Köseler Caddesi’nde büyükbas hayvan, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Adaklik Satis ve Kesim Alani önünde küçükbas hayvan, Varsak Menderes Mahallesi Ayanoglu Mezbahasi yaninda ise küçükbas ve büyükbas hayvan pazari kuruldu. Belediye tarafindan siki sekilde denetlenen kurban satis alanlarinda vatandaslarin ve besici esnafinin taleplerini karsilamak için de özel bir zabita ekibi bulunuyor.

Zafer Mahallesi’nde ücretsiz kesim

Besicilerin su ve elektrik ihtiyacini karsilayan Kepez Belediyesi, pazarlarin ve çadirlarin rutin temizligini de yapiyor. Il disindan gelen besicilerin zorluk yasamamasi için kurban satis alanlarinda temel ihtiyaçlarin karsilanacagi bölümler de bulunuyor. Kepez Belediye Encümeni’nin aldigi kararla ilçede 9 ayri mahallesinde kurban kesim alani belirlendi.

Kepez Belediyesi, Zafer Mahallesi Cumartesi Pazari’nda ücretsiz kesim hizmeti verecek. Kesim yerlerinde kasaplik belgesi olan kisiler görevlendirilecek. Kepez Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, Islami kurallara uygun sekilde kesimlerin yapilacagi pazar alaninin temizligini, her kesimden sonra yapacak. Zabita Müdürlügü personelinin de bulunacagi kesim noktalarinin su ve elektrik ihtiyaci da karsilanacak.

Kurban satis yerleri söyle açiklandi:

“Çamlica Mahallesi Köseler Caddesi (Büyükbas), Varsak Menderes Mahallesi Ayanoglu Mezbahasi Yani (Küçükbas ve Büyükbas), Fevzi Çakmak Mahallesi Adaklik Satis ve Kesim Alani Önü (Küçükbas)”

Kurban kesim yerleri ise su sekilde belirtildi:

“Zafer Mahallesi Kapali Pazari, Yenidogan Mahallesi Kapali Pazari, Varsak Karsiyaka Mahallesi Kapali Pazari, Teomanpasa Kapali Pazari, Varsak Ayanoglu Mahallesi Kapali Pazari, Yeni Mahalle Kapali Pazari, Safak Mahallesi Sali Pazari, Çamlibel Mahallesi Kapali Pazari, Gazi Mahallesi TOKI Semt Pazari”
Kaynak: İHA