Istanbul'da 14 Kaçak Göçmen Yakalandi

Istanbul’dan sinir illerine siklikla kaçak göçmenlerin sevkini sagladigi tespit edilen bir araçta 14 kisi yakalandi. Aracin içerisindeki 14 kaçak göçmen sinir disi islemleri için geri gönderme merkezine teslim edilirken, araç soförü O.G. tutuklanarak hakkinda 80 bin 360 TL idari para cezasi uygulandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü görevlilerince, ‘göçmen kaçakçiligi’ suçu ile mücadele kapsaminda 18 Haziran’da operasyon gerçeklestirildi.

Operasyon kapsaminda istihbari faaliyetler ve yürütülen saha çalismalari sonucu bir aracin Istanbul’dan sinir illerine siklikla kaçak göçmenlerin sevkini sagladigi tespit edildi. Araç, yapilan takip sonucu Istanbul’da durdurularak yakalandi. Yapilan kontrollerde araç içinden farkli uyruklarda 14 kaçak göçmen bulundugu görüldü.

Araç soförü O.G. operasyon ile gözaltina alinirken, araç içerisinde bulunan kaçak göçmenler sinir disi islemleri için geri gönderme merkezine teslim edildi. Araç içerisinde yapilan incelemelerde 10 adet uyku tulumu da ele geçirildi.

Öte yandan kaçak göçmenlerin yurt disina yasadisi yollarla çikmak için kaçakçilarla anlastiklari ve sinir illerine ulasmak için O.G. isimli sahsa yönlendirildikleri tespit edildi. Göçmen kaçakçiligi yaptigi tespit edilen süpheli O.G. hakkinda ‘Yabancilar ve Uluslararasi Koruma Kanunu kapsaminda’ toplam 80 bin 360 TL idari para cezasi uygulandi. Konu ile ilgili islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adli makamlara sevk edilen O.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA