Enkaz Kent Hatay'da Kurbanliklar, Irmakta Serinliyor

Depremin vurdugu Hatay’da sicak havanin etkisini hissettirmeye baslamasiyla birlikte hayvan yetistiricileri, kurbanliklari irmakta yikayarak serinletiyor.

Enkaz Kent Hatay'da Kurbanliklar, Irmakta Serinliyor
Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok etkilenen il Hatay’da sicak hava etkisini hissettirmeye basladi.

Hasarli binalarin yikiminin devam ettigi Antakya’da hava sicakliginin 40 dereceyi bulmasiyla Kurban Bayramini bekleyen küçükbas hayvanlar da zor günler yasamaya basladi.

Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde hayvancilik yapan Miraç Hattapoglu, Kurban Bayrami öncesinde küçükbas hayvanlarini serinletmek amaciyla Çekmece irmagini kullaniyor. Hattapoglu, hayvanlarini serinlettikten sonra kendisi de buz gibi suyun keyfini çikariyor.

“Hayvanlar suya girince rahatliyor, gelismesi hizlaniyor”

Sicak havanin etkisini hissettirmesiyle hayvanlarin zor günler geçirdigini dile getiren Miraç Hattapoglu, “Antakya’dayiz Çekmece Nehri’ndeyiz. Yani hava ortalama 40 derece. Hayvanlarin biraz rahatlamaya ihtiyaci var. Çünkü; çok sicak, nemli bir hava. O yüzden hayvanlari böyle nehre atiyoruz. Beraber geçiyoruz, gönderiyoruz. Hayvanlar suya girince rahatliyor, gelismesi hizlaniyor. Yani daha iyi oluyor. Bizim için de eglence. Hem hayvanlar için daha saglikli. Su an 500 tane kadar hayvanimiz var. Hepsini ayni anda yikayamiyoruz. 100 tane, 100 tane bölüyoruz. 100 tane yikamak bir günümüzü aliyor. 2 haftada bir bunu yapiyoruz. Çünkü hayvanlar için daha iyi. 40 derece kapali ortamda. Yani disari da çikaramiyoruz, her yer cam kiriklari. Hayvanlarimizin ayaklari agriyor, ayaklari kesiliyor” dedi.

Uzun yillardir çobanlik Fecir Çiplak, havalarin isinmasiyla birlikte hayvanlarin zor günler geçirdigine dikkat çekerek “Ben dogdugumdan beri bu meslegi yapiyorum. Havalar sicak. Hayvanlar zor günler geçiriyor. Biz de hayvanlari ayda bir yikiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA