Dolmuslardan Hirsizlik Yapan Süpheli Kesif Yaparken Yakalandi

Konya’da ’dolmus’ diye tabir edilen toplu tasima araçlarinin park edildigi noktalardan hirsizlik yapan ve saniye saniye güvenlik kameralarina yakalanan süpheli, kurulan özel ekipler tarafindan hirsizlik için kesif yaptigi sirada yakalanarak tutuklandi.

Dolmuslardan Hirsizlik Yapan Süpheli Kesif Yaparken Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, ’dolmus’ diye tabir edilen toplu tasima araçlarindan hirsizlik olaylarinin artmasinin ardindan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Oto Hirsizligi Büro Amirligi ekipleri tarafindan kurulan özel ekip, hirsizlik olaylarini aydinlatmak için çalisma baslatti. Polis ekipleri olayin süphelisinin kullanmis olabilecegi tüm güzergahlari mercek altina alarak, yaklasik 300 farkli kameradan 2 bin saate yakin görüntü inceledi. Görüntülerde, süpheli sahsin park halindeki araçlarin yanina giderken Kent Güvenlik Sistemi kameralarindan geçtigi daha sonra belirledigi araçlari kontrol ederek camini tornavida ile açarak para ve degerli esyalari çaldiktan sonra olay yerinden kaçtigi görülüyor.

Çaldigi bozuk paralari ise farkli petrol istasyonlarinda tümletmis

Süphelinin hirsizlik yapmaya her gidisinde farkli kiyafetler ve farkli güzergahlar tercih ettigi, hirsizlik esnasinda kapüsonlu ceket giydigi ve eldiven kullanarak dolmuslardan çaldigi bozuk paralari ise farkli petrol istasyonlarinda tümlettigi ortaya çikti. Polis, izledigi kamera görüntülerinden süphelinin giydigi kiyafet ve ayakkabilarinda eslestirme yaparak sahsin Korhan G. oldugu belirledi. Süpheli, Meram ilçesinde yeni hirsizlik hedefini belirlemek için kesif yaparken, polis ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltina alindi. Ifadesi alinmak üzere emniyete götürülen süpheli Korhan G., islemlerinin ardindan sevk edildigi adliyede çikartildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Dolmusa binerken eldiven mi takalim"

25 suç kaydi oldugu belirlenen Korhan G.’nin 3 ay önce de yine dolmustan hirsizlik yaptigi gerekçesiyle gözaltina alindigi ögrenildi. Hirsizlik suçundan çikartildigi mahkemede hakimin kendisine parmak izlerinin dolmusta çiktigi sorulmasi üzerine süpheli Korhan G.’nin "Herkesin kullandigi bir toplu ulasim araci ben de binmis olabilirim. Dolmusa binerken eldiven mi takalim? parmak izimin çikmasindan daha dogal bir sey olamaz" dedigi ögrenildi. Bu suçtan da tutuklanan Korhan G.’nin yaklasik 1 ay önce cezaevinden çiktigi ögrenildi.
Kaynak: İHA