Diyarbakir'da Kurban Bayrami Için 35 Ton 'Tescilli' Burma Kadayif Üretilecek

Diyarbakir’da tatlicilar, Kurban Bayrami için ortalama üretecekleri 30-35 ton "tescilli" burma kadayif ile basta kentte olmak üzere Türkiye’nin dört bir yaninda vatandasin agzini tatlandiracak.

Diyarbakir'da Kurban Bayrami Için 35 Ton 'Tescilli' Burma Kadayif Üretilecek
Kurban Bayrami’na sayili günler kala Diyarbakir’da tatlicilar gece gündüz üretime geçti. Kentin “tescilli” tatlisi burma kadayif ise müsterilerin ilk tercihi arasinda. Kentte üretim yapan bütün tatlicilarin bayram için ortalama 30-35 ton burma kadayif üretimi yapacagi tahmin ediliyor.

Diyarbakir’da tatlicilik sektöründe hizmet veren meshur kadayifçi Sitki Usta isletme sahibi Mehmet Altunbay, kentin tescilli burma kadayifinda fistikli ve cevizlinin, bayram için tavsiye ettikleri çesitler arasinda oldugunu söyledi.



Bu bayram kendi üretecekleri kadayifin 4-5 ton civari olacagini belirten Altunbay, "Bayram yogunlugumuz basladi.

Bayramda ortalama 4-5 ton civarinda tatli üretecegiz. Diyarbakir genelinde ise 30-35 ton, genel bütün tatlicilarla beraber tatli üretimi yapacagiz" dedi.

Diyarbakir’dan Türkiye’nin birçok iline tatli yetistirebilmek için 3 vardiya çalistiklarini aktaran Altunbay, "Türkiye’nin hemen hemen her iline otobüs veya kargo ile gönderiyoruz. Dayanma süresi daha uzun oldugu için müsteriler burma kadayif tercih ediyor. Fistikli ve cevizli olarak iki çesit tercih ediliyor" diye konustu.

Fistikli kadayifin 290 lira, cevizli kadayifin 230 lira oldugunu ve vatandaslara ucuz tatli tüketmemeleri uyarisinda bulunan Altunbay, "Malzeme fiyatlari yüksek oldugu için ucuz tatlilar saglikli tatlilar degil. Baska maddeler kullandiklari için ucuz etin yahnisi yenmez o yüzden ucuz fiyatli tatli tüketmesinler. Her seyin bir fiyati vardir o yüzden ucuz fiyatli tatlilari vatandaslarimiz tüketmesin" seklinde konustu.

Kaynak: İHA