Depremin Hatay'daki Izleri Gökyüzünden Görüntülendi

Depremin vurdugu Hatay’in Antakya ilçesinde binalarin yerlerini bos araziler aldi. Tarlaya dönen kent merkezi bir vatandas tarafindan uçaktan görüntülendi.

Depremin Hatay'daki Izleri Gökyüzünden Görüntülendi
6 Subat tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yikim Hatay’da meydana geldi. Depremin ardindan Antakya ilçesinde agir hasarli binalarin ve is yerlerinin yikimlarina devam ediliyor. Kaldirilan enkazlarin yerindeyse bos araziler olustu. Kent merkezinin tarlaya döndügü Antakya, Hatay’dan Istanbul’a uçakla seyahat eden Mehmet Yesilel tarafindan uçaktan görüntülendi. Görüntüler, depremin Antakya’daki etkisini gözler önüne serdi.

“Bombos araziler olustu Antakya’da”

Enkaz kaldirma çalismalariyla birlikte Antakya’da bos arazilerin ortaya çiktigini belirten Ismail Çelik, "Sehrin içerisine girdiginde bayagi bir yerde enkaz kaldirilmis, daha da kaldirilacak. Bombos araziler olustu Antakya’da. Buradan çok görülmüyor. Asagiya indiginde bayagi açilma oldugunu görüyorsun. Sehri rüzgarla birlikte toz kapliyor. Hepimiz için çok zor, Rabbim tekrar yasatmasin. Düsmanima da yasatmasin. Yasayan bilir böyle seyleri. Her gün Antakya’mizi böyle görmek bizlere aci veriyor. Bu acinin tarifi yok” dedi.



“Anilarimizin üzerinden kepçeler geçiyor”

Antakya kent merkezinde yikimlarin devam ettigine dikkat çeken Turhan, “Insanlara insallah düzgün, daha düzenli bir ortam olusturulur. Daha saglam binalarin yapilmis oldugu bir Hatay görmek istiyoruz. Insallah, bir seyler umdugumuz gibi olur. Biz de rahat bir nefes aliriz. Su anda yasanilir bir durumda degil ama memleketimiz sonuçta. Birakamiyoruz, gidemiyoruz. Yikiliyor, tüm anilarimizin üzerinden kepçeler geçiyor. Yapacak hiçbir sey yoktur. Takdiriilahi diyoruz. Insallah mevlam bize daha saglikli ve daha mutlu bir Hatay nasip eder” seklinde konustu.

Kaynak: İHA