Bu Köyde Insanlar Iletisim Kurabilmek Için Daglara Çikiyor

Zonguldak’in Çaycuma ilçesine bagli mahalle statüsündeki Ayvazlar köyünde telefon sebekelerinin çekmemesi nedeniyle sorun yasiyor.

Bu Köyde Insanlar Iletisim Kurabilmek Için Daglara Çikiyor
Çaycuma merkeze 4 kilometre mesafesi olan Ayvazlar köyü mahallelerinde GSM sebekelerinin çekmemesi köy sakinlerini adeta çileden çikariyor. Sevdikleriyle diledikleri gibi görüsemeyen vatandaslar, köylerine bir sebeke alicisi kurulmasini istiyor. Sebeke sikintisi yasadiklarini söyleyen Recep Akyüz, “52 yasindayim. Dogma, büyüme bu köydenim. Iletisim yönünden çok sikintimiz var. Mesaj bile gönderemiyoruz. Muhtarimizla beraber müracaatlarda da bulunduk. Kimse gelip bu köye bakmiyor. Sosyal medyaya giremiyoruz. Akrabalarimizi arayamiyoruz, konusamiyoruz. Araya bilsek bile baglanti kopuyor, ses gidip geliyor. Çok sikintimiz var" dedi.

Kendisine ulasmak isteyenlerin ulasamamasi nedeniyle islerinin aksadigini söyleyen Rahmi Akyüz de söyle dedi:

“Insaat isleri yapiyorum. Bazi köylerde sebeke sikintisi yasiyoruz ama en fazla bizim köyde yasaniyor. Müsterilerimiz ariyor, ulasamiyor. Baskalarini arayarak haber yolluyoruz. Sevdiklerimizi bile arayamiyoruz. Hastamiz oldugu zaman 112’ye bile ulasmamiz zorlasiyor. 2023 yilindayiz ama hala bu sikintilarla ugrasiyoruz. Millet aya çikiyor biz hala telefon sikintilariyla ugrasiyoruz.”

"Defalarca müracaat ettik, çözüm olmadi"

GSM operatörlerine defalarca müracaat etmelerine ragmen çözüm alamayan muhtar Ersin Akyüz, “Hatlarimiz çekmiyor. Vodafone’a dilekçe verdik. Yetkililer geldi, baktilar. Vericiyi buraya kuramayacaklarini söylediler. Diger çevre köyleri kapsama alanina almadiklarini ve abone sayisi az oldugu için yardimci olamayiz dediler. Bu yüzden bu sikintilari çekiyoruz. Ben bile köyde oldugum zamanlar insanlar bana ulasamiyor. Farkli operatörlere müracaatta bulunduk hala cevap gelmedi. Genelde ev telefonlariyla ulasmaya çalisiyoruz. Evdeki internet üzerinden sosyal medyaya girebiliyoruz, Sabit internet hatlari üzerinden konusma yapabiliyoruz. Baska türlü olmuyor. Yetkililerden bu duruma bir an önce çare bulunmasini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ayvazlar köyünde sebekelerin çekmemesi nedeniyle cep telefonlarindan arama yapamayan vatandaslar, çareyi daga tepeye çikmakta buluyor.
Kaynak: İHA