Böyle Bakici Düsman Basina Açiklamasi Patronu Yokken Araç Kiralayip, Bakimlarini Üstlendigi 28 Inegi Çaldi

DENIZLI – Denizli’de çiftlik sahibinin uzaklasmasini firsat bilen çalisan, arkadasiyla is birligi yaparak bakimini üstlendigi 28 inegi çaldi. Hayvanlari 3,5 milyon liraya baskasina satan bakicinin Kurban Bayrami öncesinde denk getirdigi vurgun planini JASAT dedektifleri bozdu.

Böyle Bakici Düsman Basina Açiklamasi Patronu Yokken Araç Kiralayip, Bakimlarini Üstlendigi 28 Inegi Çaldi
Honaz ilçesine bagli Kaklik Mahallesi’nde besicilik yapan Bilal Budak, çiftligindeki 28 adet inegin çalindigini ögrenince, Denizli Il Jandarma Komutanligina ihbarda bulundu. Hayvan hirsizligi olayinin aydinlatilmasi için jandarmanin dedektifleri olan JASAT ve Honaz Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan detayli bir çalisma baslatildi. Mahalle giris çikisi ve güzergahtaki kamera kayitlarini titizlikle inceleyen JASAT dedektifleri, büyükbas hayvan hirsizligi olayini çiftlikte hayvanlarin bakimiyla ilgilenen Mümtaz S.’nin (31) gerçeklestirdigini tespit etti.

Patronu yokken kamyon kiralayip inekleri çalmis

Büyükbas hayvan çiftliginde hayvanlarin bakimini yapan Mümtaz S.’nin Bilal Budak’in çiftlikten uzaklasmasini firsat bilip, hayvan nakil araci kiralayarak 3,5 milyon lira degerindeki 28 tane inegi arkadasi Ismail E. (35) ile birlikte araca yükledikleri ve Bekilli ilçesinde yasayan Levent B. (34) ve Emre S.’ye (32) sattiklari belirlendi. Honaz’daki çiftlikten çalinan büyükbas hayvanlar, Bekilli’ye bagli Sirikli Mahallesi’ndeki baska bir çiftlikte bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Hayvan hirsizligi olayina karisan 4 süpheli, gözaltina alinarak sorgulanmak üzere karakola sevk edildi. Süphelilerin yapilan GBT sorgulamalarinda bakici Mümtaz S.’nin 4, arkadasi Ismail E.’nin 8 ve Emre S.’nin 7 ayri suç kaydinin oldugu, Levent B.’nin ise suç kaydini bulunmadigi anlasildi. Adliyeye sevk edilen Mümtaz S. ‘Hirsizlik’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, arkadasi Ismail E. adli kontrolle serbest birakildi. Diger iki süpheli hakkinda ise ‘Hirsizlik mali satin almak’ suçundan islem yapildi.

Kurban Bayrami öncesinde 3,5 milyon liralik büyük bir vurgunun önüne geçen JASAT dedektiflerine tesekkür eden besici Bilal Budak, “Kaklik Mahallesi’ndeki evimden 28 adet inegim çalindi. Durumu hemen Denizli Il Jandarma Komutanligimiza bildirdim. JASAT ve Honaz jandarmasinin titiz çalismasi sonucu 2 gün sonra 28 adet inegimi eksiksiz olarak teslim aldim. Ellerine saglik, çok kisa sürede hayvanlarimi ve hirsizligi yapanlari buldular. Il Jandarma Komutanligimiza çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA