Baskent Üniversitesi Adana Saglik Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Heyecani

Baskent Üniversitesi Adana Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2022-2023 ögretim yilini basariyla tamamlayan son sinif ögrencileri, düzenlenen törenle mezun olmanin sevincini yasadi.

Baskent Üniversitesi Adana Saglik Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Heyecani
Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Kisla Yerleskesi’nde gerçeklestirilen mezuniyet törenine Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Füsun Erdogan, Baskent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Bashekimi Prof. Dr. Ferhat Kilinç, Hastane Müdürü Seyit Ali Gül, Adana Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esin Özsahin ile birlikte ögretim üyeleri, veliler ve ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan mezuniyet töreninin, açilis konusmasini yapan, Adana Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esin Özsahin, “Bugün burada Adana Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun 2022-2023 Egitim Ögretim yili mezuniyet töreninde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tüm ögrencileri gönülden tebrik ediyor, basarilarinizla gurur duyuyorum. Sevgili gençler sizleri hayat seçiminiz, durusunuz ve egitim ögretim hayatinizdaki çaba için de kutluyorum. Baskentli olmak Baskent Üniversitesi diplomasina sahip olmak ve özellikle de Adana Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak sizin için çok önemli bir ayricaliktir. Bugün uzun ve emek dolu bir yolculugun sonunda mezun olmanin gururunu yasiyorsunuz. Saglik Hizmetleri toplumun en önemli ihtiyaçlarindan biridir. Insanlarin sagligini korumak tedavi etmek ve iyilestirmek büyük bir sorumluluk gerektirir. Sizler bu sorumlulugu üstlenecek yeni nesil saglik profesyonellerisiniz ve toplumun sagligina deger katan bireyler olma potansiyeline sahipsiniz. Kurucu Rektörümüz ve Yönetim Üst Kurulu Baskanimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal Hocamiz, önce tip fakültesi sonrasinda tüm bilim alanlarinda uluslararasi bir üstünlük ve ayricalik saglayan, mensubu olmaktan gurur duydugum Baskent Üniversitesini, büyük bir öngörü ve çabayla kurmustur. Hocama sükranlarimi sunuyorum. Kuruldugumuz ilk günden beri her zaman gücünü hissettigimiz Rektörümüz Prof. Dr. Haldun Müderrisoglu’na ve desteklerini hiç esirgemeyen sayin rektör yardimcilarimiza, tüm ögretim üyelerimize tüm kalbimle tesekkür etmek istiyorum. En önemli ayricaliklarimizdan biri de donanimli bir üniversite hastanesi olan Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi’ne sahip olmamizdir. Tüm imkanlarini yüksek okulumuzla paylasarak, uygulama egitimlerimizi diger meslek yüksek okullarindan çok daha ayricalikli bir konuma getirmemizi saglayan, Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Özer’e, Bashekimimiz Prof. Dr. Ferhat Kilinç’a Hastane Müdürümüz Seyit Ali Gül’e ortaya koyduklari isbirlikleri, hosgörüleri ve sonsuz destekleri için çok tesekkür ediyorum. Sevgili gençler, hastalarla bir araya geldiginizde elinizden gelenin en dogrusunu yapin. Sevgi ve merhamet her zaman sizinle olsun. Hayati sevgiyle kucaklayin. Sizlerin Atatürk ilkelerine bagli dürüst adil yüksek etik degerlere sahip iyi insanlar olmanizi diliyorum. Hepinizi gelecege umutla bakan bir toplumun insanlariyla, dayanisma içinde geçireceginiz bir yasam diliyorum. Yolunuz açik olsun, hepinizi sevgiyle kucakliyorum’’ dedi.

Bashekim Prof. Dr. Ferhat Kilinç, gençlere seslenerek, “Bugün hayatinizdaki önemli bir dönemeci geçtiniz. Çok çalistiginiz, çok mücadele ettiginiz ve basarili oldugunuz için buradasiniz. Hepinizi tebrik ediyor ve gönülden kutluyorum. Arkadaslar artik yeni bir hayata basliyorsunuz, önünüze yeni yollar çikacak, bazen de zorluklarla karsilasacaksiniz. Bu süreçlerde mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. O yolda ilerlerken unutmayin ki ruhunuzun kaptani sizsiniz. Hepinize mutlu bir hayat diliyorum’’ diye konustu.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Füsun Erdogan da, “Baskent Üniversitesi ailesi olarak genç mezunlarimizi profesyonel yasamlarinin ilk adimini atmak üzere ugurlarken sizleri Baskent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektörümüz Profesör Doktor Haldun Müderrisoglu ve sahsim adina saygi ve sevgiyle selamliyorum. Öncelikle bu yil yasanan deprem felaketi nedeniyle hepinize geçmis olsun, hayatini kaybeden yakinlariniz için de bassagligi diliyorum. Bugün aldiklari egitim sürecinde yeni bilgi ve becerilerle mezuniyetlerini hak eden 127 ögrencimizin mezuniyet törenini gururla gerçeklestiriyoruz. Baskent, 1993 yilinda Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafindan saglik alaninda kurulan ilk vakif üniversitesidir. Kurucumuzun vizyonu ile ülkemizde ve dünyada birçok ilke imza atan üniversitemiz Ankara, Konya ve Adana’daki toplam 12 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 8 enstitü, 1 konservatuar ve 1 yabanci diller yüksekokulu ile egitim ögretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Saglik alaninda kurulan ilk vakif üniversitesi olmasi nedeniyle Türkiye’de toplam 43 farkli egitim ve saglik kurulusu ile hizmet sunmaktadir. Baskent Üniversitesi bu özellikleriyle bilim üreten ve bilim ihraç eden bir bilim yuvasidir. Ulusal ve uluslararasi alanlarda aldigi kalite belgeleriyle bu yil akredite olan program sayisini otuza yükseltmistir bununla birlikte üniversitemizin yüksekögretim kalite kurulu tarafindan 5 yillik tam akreditasyonu bulunmaktadir. Baskent Üniversitesi mezunlarimiz, ülkemizin kalkinmasinda Atatürk ilke ve hedefleri dogrultusunda yol alacak nitelikli insan gücünü ve en önemlisi ürettikleriyle yasam kalitemizi yükselten aranan elemanlarin yetistirilmesinde de katki saglamaktadir. Sevgili mezunlarimiz sizler saglik alaninda son derece geçerli olan meslek seçimlerinizi güçlü, modern ve donanimli bir yüksekokul ortaminda hayata geçirdiniz. Kurulusundan bu yana binlerce mezun vermis akil ve bilimi temel degerlerinin basina koymus olan Baskent Üniversitesi’nden mezun olmak Baskentli olmak bugünün dünyasinda önemli bir ayricaliktir. Ülkemizin gelismesinde sizlere önemli görevler düsmektedir. Baskent Üniversitesi Adana Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunlari olarak büyük basarilara imza atacaginiza inaniyor hepinize saglik mutluluk ve basari dolu bir yasam diliyorum yolunuz açik olsun" seklinde konustu.

Tören, dereceye giren ögrencilere plaketlerinin verilmesi ve mezun ögrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesinin ardindan, büyük bir coskuyla kep atilmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA