Baskan Özkan'dan Bayram Temizligine Destek

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, kent içinde yaptigi incelemeler sirasinda evlerini badana yapan kadinlarla bir araya gelerek sohbet etti. Bayram temizliginin bölgede geleneklerinin adeta bir parçasi oldugunu belirten Özkan, vatandaslarla sohbet ettikten sonra kendilerine yardimci da oldu.

Baskan Özkan'dan Bayram Temizligine Destek
Kadinlarin bayramlarini tebrik eden Baskan Özkan, bayram temizliginin önemli bir gelenek olduguna dikkat çekti. Özkan, “Karacabey’imizin eski mahallelerinden bir tanesindebüyüklerimiz bayram temizligi yapiyor. Bizim geleneklerimizde mutlaka mübarek bayramlarimizdan olanRamazan ve Kurban Bayrami öncesi ev ve çevre temizligi yapilir. Zaten annelerimiz, teyzelerimiz kapilarinin önünü, evlerinin önünü mutlaka süpürürlerdi. Simdi de burada hanimefendiler evlerinin duvarlarini piril piril yaparak bayrama hazirlik yapiyorlar. Biz kendilerini tebrik ediyoruz. Allah kolaylik versin” dedi.

Çocuklarla hatira fotografi çektirdi

Badana konusunda yardimci da olan Özkan’in “Ulasamadiginiz yerler varsa ben hazir buradayim, boyayabilirim” sözleri gülüsmelere neden oldu. Baskan Özkan, ayrica mahalledeki vatandaslarla da sohbet etti ve çocuklarla hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA