Balikesir Sindirgi Bilim Merkezi Gelecege Isik Tutacak

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde Belediye ve Zenit Madencilik is birligi ile Kocahan Çarsi’da bilim merkezi çalismalari tamamlandi.

Balikesir Sindirgi Bilim Merkezi Gelecege Isik Tutacak
Zenit Madencilik sponsorlugunda Sindirgi Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Sindirgi Bilim Merkezi gençlerin egitimine katki saglayacak.

Bilim Merkezi çocuklarin ve gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarinda kendilerini gelistirmelerine yardimci olacak bir egitim ve arastirma merkezi olarak hizmete açilacak. Bilim Merkezi’nde Robotik Kodlama Atölyesi, Teknoloji Tasarim Atölyesi ve Bilim Atölyesi gibi farkli alanlarda çalismalar yapilacak ve ziyaretçilere egitimler sunulmasi planlaniyor.

Farkli atölyeler ile istege bagli egitim

Bilim Merkezi’nde temel fizik alaninda 25 farkli deney düzenegi ile ziyaretçiler, derslerde gördükleri teorik bilgileri pratik uygulamalarla pekistirebilecekler. Bu sayede ögrencilerin bilimsel düsünme ve problem çözme becerilerinin gelistirilmesi hedeflenmektedir.

Robotik Kodlama Atölyesi’nde, 3D yazicilar, robot setleri ve daha pek çok teknolojik ekipman kullanilarak ögrencilere robotik ve kodlama temelleri ögretilecek. Bu sayede ögrenciler, teknolojinin gelecegine dair kritik becerileri kazanacak.

Bilim Atölyesi’nde ise kimya ve fizik alanlarinda deney içerikleri ve malzemeler ile ziyaretçilere bilimsel deneylerin temel prensipleri anlatilacaktir. Bu atölyede yapilan çalismalarla ögrencilerin bilimsel meraklarini arttirmak ve kariyerlerine yönelik ilgi alanlarini belirlemelerine yardimci olmasi isteniyor.

Teknoloji Tasarim Atölyesi’nde, ahsap tasarim kitleri ile çocuklar hayal ettikleri projeleri üretebilecekler. Bu atölyede ögrenciler, tasarim ve üretim süreçlerine dair temel bilgiler edinecek ve kendi projelerini gerçege dönüstürme firsati yakalayacaklar.

Bilim Merkezi’nde gerçeklestirilecek ileriye yönelik çalismalar ile ögrenciler, TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararasi yarismalara hazirlanabilecekler. Bu sayede ögrencilerin bilimsel basarilarini sergileyebilecekleri platformlarda yer almalari ve gelecegin bilim insanlari olarak yetismeleri hedefleniyor.

Bilim Merkezi bünyesinde yillar sonra sinema yeniden faaliyet geçiyor

Sindirgi Belediyesi Bilim Merkezi’nin bünyesinde, 64 koltuklu modern bir sinema salonu da bulunmaktadir. Bu sinema salonunda, bilimsel temali filmler ve belgeseller gösterilecek, ögrencilere ve ziyaretçilere bilim ve teknoloji alanlarinda ilgi çekici ve egitici içerikler sunulacaktir. Ayrica, sinema salonu sosyal etkinlikler ve konferanslar için de kullanilabilir hale getirilmistir. Bu sayede Bilim Merkezi, ögrencilerin ve toplumun bilim ve teknoloji alanlarinda sosyal ve kültürel etkinliklere katilimini tesvik etmeyi hedefleyerek, egitim ve ögrenmeyi daha keyifli ve etkileyici bir deneyime dönüstürmeyi hedeflemektedir.

Önümüzdeki günlerde açilmasi planlanan Bilim Merkezi’nde düzenli olarak gerçeklestirilecek seminerler, konferanslar ve bilim senlikleri ile ögrencilere ve topluma bilim ve teknoloji alanlarinda farkindalik olusturmasi isteniyor. Bu etkinliklerde basarili bilim insanlari ve sektör profesyonelleri, deneyimlerini ve bilgilerini katilimcilarla paylasacaklar.

Ayrica Bilim Merkezi, ögretmenlere yönelik egitimler ve atölye çalismalari ile de egitim sektörüne katkida bulunmayi hedeflemektedir. Ögretmenler, burada aldiklari egitimlerle ögrencilere bilim ve teknoloji konularini daha etkili ve ilgi çekici bir sekilde aktarabileceklerdir.

Özellikle kirsal bölgelerde yasayan ögrencilere ulasmayi hedefleyen Bilim Merkezi, bu sayede egitim firsatlarindan mahrum kalmis ögrencilere de bilim ve teknoloji alanlarinda egitim imkâni sunarak, onlarin sosyal ve ekonomik kalkinmaya katki saglamalarini hedefleniyor.

Bilim Merkezi’nin çalismalariyla, Sindirgi Belediyesi, teknolojik gelismelerin hizla ilerledigi bu dönemde, ögrencilere bilim ve teknoloji alanlarinda daha iyi egitim imkânlari sunarak, onlarin gelecege daha donanimli ve basarili bir sekilde hazirlanmalarina yardimci olmayi hedefliyor. Sindirgi Belediyesi Bilim Merkezi, gelecegin bilim ve teknoloji alanindaki liderlerini yetistirmek için ögrencilere benzersiz firsatlar sunarak topluma katkida bulunmayi amaçliyor.

Ögrenci ve ögretmenler Bilim Merkezi’ndeki çalismalari inceledi

SIBEM ögrencileri ve ilçedeki ögretmenler, Zenit Madencilik Halkla Iliskiler Müdürü Coskun Kuzum Bilim Merkezi atölyelerinde incelemede bulundu. Gelecege güzel bir yatirim oldugunu belirterek güzel bir egitim yuvasini ilçeye kazandiran Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas ve katkilarindan dolayi Zenit Madencilige tesekkür etti.

Sindirgi Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu müdürü Himmet Derim, “Sindirgi’da yasayan ögrencilerin gerek meslek liselerinde gerek liselerde gerek ortaokullardaki ögrencilerin hem LGS’ye hazirlanma hem üniversiteye hazirlanma konusunda yardimci olacak her türlü ihtiyacin burada olabilecegini gördük. Bundan dolayi bu konuda yardimci olan ya da buranin açilmasina vesile olan tüm arkadaslara tesekkür ediyoruz. Ögrencileri çok daha yasayarak ve görerek ders isleyecegi için daha kalici olacagini düsünüyoruz. Daha verimli olmasi nedeniyle, temennisiyle ögretmenlerimizi buraya davet ediyoruz“ dedi.

Ilçe Milli Egitim müdürü Muzaffer Çakir, “Ögretmenlerimizle birlikte bilim merkezini, atölyeleri, ahsap atölyesini, laboratuvarlari gezdik. Gerçekten ögretmenlerimizi su anda izliyorum. Hepsi merakla, ilgiyle izliyorlar ve bunun çok güzel, faydali oldugunu düsünüyorlar. Ögrencilerine de Insallah faydali bir sekilde kullandiracaklarini umuyorum. Su anda gerçekten sanki çocukluk ruhlarini yasiyorlar, deney yapiyorlar, bakiyorlar hatta bizde denedik çok güzel. Allah razi olsun yapanlardan, emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz“ dedi.

Egitime her alanda önem veren ve gençlik projeleri ile gelecege isik tutan Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas katkilarindan dolayi Zenit Madencilige tesekkür ederek, “Okullardaki egitimin üzerine böyle deney yaparak, uygulamali egitimlerle onlari nasil analitik düsünceye sevk ederiz diye dertlendik. Ve bu dertlenisin neticesinde arayislarimizda özellikle Havran’da yapilan bir bilim merkezini örnek alarak ilçemizde bunun yapilabilmesi için bir gayret sarf ettik. Sag olsun ilçemizde faaliyet gösteren altin firmasi Zenit firmasiyla birlikte bir bilim merkezi ve sinema salonu yapimini Kocahan is merkezinin üst katinda gerçeklestirmistik olduk. Benim için çok duygusal bir an çok mutluluk verici. Çünkü 37 yil sonra Sindirgi bir sinemaya kavustu. Küçük, butik ama egitici bir alan içerisinde çocuklarimiz okuldaki teorik yaptigi dersleri burada deney yaparlar daha kalici hafizalarda gelistirici alan olacak. Insallah Selçuk Bayraktar gibi bir gün onlarda IHA’lar, SIHA’lar yapacak. TEKNOFEST’lerde aldiklari o heyecani Sindirgi’nin her bir alanina tasiyacaklar. Gelecegimiz çocuklarimizin ellerinde, bizde çocuklarimizi yetistirmek için Sindirgi Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Iyi ki varsiniz, tesekkürler Sindirgi. Gençler, Sindirgi Belediyesi sizin için çalisiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA