Adana'da 16 Ögrenci LGS'den Tam Puan Alarak Birinci Oldu

Türkiye genelinde yapilan Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavinda Adana’da 16 ögrenci 500 tam puan alarak birinci oldu.

Adana'da 16 Ögrenci LGS'den Tam Puan Alarak Birinci Oldu
8’inci sinif ögrencilerine yönelik Liselere Geçis Sistemi (LGS) çerçevesinde Adana’dan yaklasik 37 bin ögrenci ter döktü. Adana’da sinava giren ögrenciler arasindan sinavda tüm sorulara dogru cevap veren 16 ögrenci Türkiye birincisi oldu. Türkiye 1.’ligini paylasan 16 ögrencinin 12 tanesinin özel okulda 4 tanesinin ise devlet okullarinda egitim gördügü ögrenildi.

Sonucun açiklanmasinin ardindan Adana Milli Egitim Müdürü Yasar Koçak, ögrencilerle gurur duydugunu söyleyerek, “Onlarin basarisi bizleri de mutlu etti. Yasadigimiz afete ragmen tüm ögrencilerimizin sinava hazirliklarinin oldukça iyi oldugunu görüyoruz. Ayrica 16 ögrencimizin 500 tam puan almasi büyük bir mutluluk. Pazartesi günü tercih kilavuzu yayinlaniyor. Simdi sira bayramdan sonra baslayacak tercih sürecinde. Bu süreçte de tercih danismanligi ile ögrencilerimizin yanindayiz” dedi.

Türkiye 1.’ligini paylasan Yusuf Emre Yigit, sinava hazirlanirken bir gün bile soru çözmeden uyumadigini yanlis yaptigi sorularin üzerinde durdugunu ifade etti.

500 tam puan alan Asya Özkan da genetik mühendisligi okumayi istedigini belirterek, “Egitim yilinda yanimda olan aileme ve ögretmenlerime tesekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Adana, geçtigimiz yil gerçeklestirilen 2022 LGS sonuçlarinda 4 özel 4 de devlet okulundan olmak üzere 8 Türkiye birincisi çikartmisti.
Kaynak: İHA