Koray Avci Yeni Sarkisinin Hikayesini Anlatti Açiklamasi 'Aylardir Tek Basima Geziyorum'

Kendine has tarzi ve yorumlariyla genis bir hayran kitlesine sahip olan sarkici Koray Avci, Bursa’da hayranlariyla bulustu. Sahne aldigi eglence mekaninin sezon kapanis gecesinde sahne alan Avci, yeni çikardigi ‘Yan’ sarkisinin hikayesini anlatan Avci, babasina aldigi kayikta tek basina sarkiyi tamamladigini dile getirirken, ‘Tuttugum çok sey var ki hayatta, artik birakmam gerektigini düsündüm. Ve aylardir tek basima geziyorum. Sanirim bu sarki beni anlatiyor, bizi anlatiyor. Umarim keyifle dinlersiniz.’ dedi.

Koray Avci Yeni Sarkisinin Hikayesini Anlatti Açiklamasi 'Aylardir Tek Basima Geziyorum'
Bursa’daki konserde ‘Adaletin Bu Mu Dünya’ sarkisiyla sevenlerini selamlayan Avci, özellikle Asik Mahzuni ve Asik Veysel’in eserlerinin de yer aldigi pek çok sarki ve türküyü hayranlari için söyledi.

Gecenin ilk bölümünde sevenleriyle sohbet eden Avci, kendi sarkilariyla da gönüllere dokundu. Duygusal bir tempoda götürdügü konserinde; ‘Sen’ ve ‘Ask Sana Benzer’ ile begeni topladi.

Bursa bize geldi bayramcilar

Dinleyiciler ile sarki aralarinda sohbet eden Koray Avci, Asik Mahzuni Serif’in unutulmaz eseri ‘Yuh’ sarkisini seslendirdigi esnada dinleyicilerin eslik etmesini istedi. Sarkinin nakarat bölümünde ‘yuh’ bölümünü dinleyicilerin eslik etmesini isteyen Avci; ‘Sizin bayraminiz gelmemis görünüyor. Biz bize mi kaldik? Bursa bize mi kaldi? Iyi güzel. Arkadaslar aslinda yuh çekecek çok sey var. Abartmak istemiyorum. Yuh çekecek çok sey var degil mi? Kadina siddet var, hayvana siddet var, taciz var. Birbirine sürekli saldiran insanlar var. Saygi yok, sevgi yok. Herkes bir seye inanmis kendi dogrusuna gidiyor. Yuh çekecek çok sey var arkadaslar. Sarkiyi söyleyeyim, Asik Mahzuni Serif zaten gerekeni söylemis.’ diyerek dinleyicileri sarkilarina eslik etmesi için tetikledi.

Aylardir tek basima geziyorum.

Konser ritüellerinde ‘bu sahnede babalari agirliyoruz’ diyerek geçmisten günümüze önemli isimlerin sarkilarini seslendirdigi kisa bir tanitim müzik söleni yasatan Avci, bu konserinde bir degisiklik yapti. ‘Bu sefer o tanitimi yapmayacagiz’ diyerek iki hafta önce yayinladigi ‘Yan’ sarkisinin hikayesini anlatti. Babasina almis oldugu kayik ile tek basina denize açildigini ve orada sarki sözlerini tamamladigini belirten Avci sözlerine su sekilde devam etti; ‘Bayraminiz Kurban olsun. Güzel bir gece olacak söz veriyoruz. Daha önce bizi izlemeye gelenler alkislayabilir mi? Daha önce biz bir tanitim yapiyorduk, onu yapmayacagiz. Bugün tanitimimizi söyle yapacagiz. Yeni bir sarki yaptik. Kasim-Aralik gibi karaladim ilk nakaratini. Kendime güvenemedim aslinda, sarkinin tamamlanmasi gerekiyordu. Sonra bir anda kendimi sularda buldum. Bir tane kayik almistim pedere. O gidince bana kaldi. Tek basima kalinca orada, ne olabilir diye düsündüm. Tuttugum çok sey var ki hayatta, artik birakmam gerektigini düsündüm. Ve aylardir tek basima geziyorum. Sanirim bu sarki beni anlatiyor, bizi anlatiyor. Umarim keyifle dinlersiniz.‘ dedi.

Gecenin ilerleyen anlarina dogru giderek tempoyu artiran Koray Avci, Bursalilara keyif dolu anlar yasatti. Türk müziginin unutulmayan eserlerinden ‘Unutamam Seni’, ‘Gittin Gideli’, ‘Doymadim Doyamadim’ performanslarinda mekani dolduran Bursalilar, sarkilara hep bir agizdan eslik etti. ‘Hangimiz Sevmedik’ ile baslayan anlarda ise cosku tavana yükseldi.

Son bölümde tamamen hareketli sarkilara repertuvarinda yer veren Koray Avci ile Bursalilar, doyasiya dans ederek eglencenin tadini çikardi. Geçtigimiz ekim ayinda da yogun ilgi ile karsilasan ve Bursa’ya sik sik geldigine isaret eden Avci, dinleyicilerinin her birine tesekkür etti. Avci, konser boyunca sevenleriyle kurdugu bag ile sohbet ederken, sahneden dinleyicilerine takilmayi da ihmal etmedi.
Kaynak: İHA