Ticaret Bakani Bolat'tan Malatya'da Konteyner Kent Ziyareti
Ticaret Bakani Dr. Ömer Bolat, Ekim ayinda yüzde 85,5 olan enflasyonun 3 Haziran itibariyle yüzde 39,5 oranina düstügünü söyledi. Bolat, ayrica deprem bölgesinin de yeniden ayaga kaldirilmasi adina hükümet olarak ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Malatya’da çesitli ziyaretler gerçeklestiren Ticaret Bakani Ömer Bolat, AK Parti Malatya Il Baskanligini ziyaret etti. Burada Il Baskani Namik Gören ve il yönetimi tarafindan karsilanan Bakan Bolat daha sonra Rönasans Geçici Barinma Merkezi’nde yasayan depremzedeleri ziyaret etti. Burada çocuklarla yakindan ilgilenen Bakan Bolat, konteyner kentte yasayan depremzedelerle sohbet ederek sorun ve sikintilarini dinledi.
Bakan Bolat, daha sonra Afet Koordinasyon Merkezi’nde kentteki sivil toplum kuruluslari ile bir araya geldi. Malatya ekonomisinin masaya yatirildigi toplanti öncesi konusan Bakan Bolat, 6 Subat sabahindan bu yana hükümet olarak teyakkuz halinde olduklarini belirterek, “Devletimizin bütün imkanlariyla ve STK’larimizin, vatandaslarimizin bagislariyla 11 ili ve Türkiye’nin hem cografya olarak 100 ölçümü olarak hem de nüfus olarak yüzde 12-13 civarinda bir büyük alanin kapsayan ve Anadolu topraklarinin bin yilda gördügü en siddetli depremin çok tabii yikici etkileri oldu. 51 bine yakin vatandasimiz hayatini kaybetti. Çok büyük bir fiziki yikim gerçeklesti. Malatya, Hatay, Kahramanmaras ve Adiyaman’da birlikte tabii bu depremde en agir etkilenen 4 ilin arasinda. Bu çok açik bir gerçek. Ama sunu lütfen bilin ki, ilk dakikadan ilk saatten itibaren Cumhurbaskanimizin koordinasyonunda liderliginde deprem bölgelerindeki vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilanmasi noktasinda dünyada esi benzeri görülmeyen bir çalisma yürütülüyor” seklinde konustu.
Deprem sonrasi Türkiye’ye gelen birçok yabanci ülke temsilcileri, uluslararasi kurulus temsilcileri, deprem bilimciler, yardim kuruluslari ve hükümetlerinin temsilcilerinin de açikça itiraf ettiklerini söyleyen Bolat, “Dünyada hiçbir ülkede bu kadar genis alanda yaklasik 500 kilometreye uzanan bir uzunlukta bu kadar yikici bir depremin yaralarinin sarilmasi noktasinda Türkiye kadar hizli hareket eden bir ülke görmedik diye açikça söylüyorlar. Seçim zaferinden sonraki konusmalarda da hükümet programinda da deprem bölgelerinin agaya kaldirilmasi, yeniden insasi, buralarin yasanilabilir cazibe merkezleri olarak yeniden saglikli, huzurlu ekonomik olarak gülü sehirler haline gelmesi en büyük hedefimiz. Bu konuda tavrimiz nettir” ifadelerine yer verdi.
Ikinci önceliklerinin ise enflasyonla mücadele oldugunun altini çizen Bakan Bolat, “Pandemi ile bütün dünyayi saran enflasyon canavari ile bizim ülkemizde de büyük bir mücadele verilmektedir. Ekim ayinda yüzde 85,5 olan tüketici fiyati endeksi enflasyon orani yüzde 39,5 oranina 3 Haziran itibariyle düsmüstür. Bu mücadele kesintisiz devam edecektir. Biz bakanlik olarak üzerimize düsen görevi diger bakanliklarin koordinasyonunda yerine getiriyoruz” diye konustu.
Bakan Bolat’in programlarina Vali Hulusi Sahin, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ile AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ihsan Koca, Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Abdurrahman Babacan’da eslik etti.
