Kardesinin Çetesini Diri Tutmak Istiyordu, Agabey Camgöz Tutuklandi

Basta is adamlari olmak üzere birçok vatandasi magdur eden ve liderligini Mahir Camgöz’ün yaptigi suç örgütüne yönelik Izmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda gözaltina alinan ve adliyeye sevk edilen 14 süpheliden Mahir Camgöz’ün de içinde oldugu 5 süpheli tutuklandi.

Kardesinin Çetesini Diri Tutmak Istiyordu, Agabey Camgöz Tutuklandi


Izmir Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, özellikle is adamlari basta olmak üzere bir çok vatandasi, silahli tehdit, siddet, nitelikli yagma ve santajla magdur eden, bünyesinde açik veya gizli is bölümü bulunan, hiyerarsik yapiya sahip, suç islemeyi süreklilik haline getirmis ve suç islemeye elverisli malzemeye sahip, haksiz çikar saglamayi hedefleyen ve liderligini Mahir Camgöz’ün yaptigi suç örgütünü belirleyerek takibe aldi. Operasyon için çalisma baslatan ekipler, Izmir, Karsiyaka ve Kinik Cumhuriyet Bassavciliklari koordinesinde, belirlenen suç örgütü ve bu örgüte silah temin ettigi belirlenen iki ayri sebekeye yönelik dün sabah saatlerinde es zamanli operasyon düzenlendi.

Izmir merkezli Mugla, Amasya ve Manisa illerinde bulunan 33 ikamet, 4 is yeri, 3 araç ve 1 depoda es zamanli baskinlar gerçeklestirildi.

Operasyon çerçevesinde adreslerde yapilan aramalarda, 10 tabanca, 11 pompali tüfek, 1 kuru siki tabanca, 213 farkli ebatlarda tabanca fisegi, 78 kartus, 45 kuru siki fisegi, 11 sarjör, 2 kasatura, 1 kelepçe, bir miktar uyusturucu madde ele geçirildi. 93 ekip ve 231 personelin katilimiyla gerçeklestirilen operasyonda, 28 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan süpheliler arasinda suç örgütü lideri ve Binali Camgöz’ün agabeyi oldugu ögrenilen Mahir Camgöz ve örgüt yöneticisi Cihan Camgöz’ün de bulundugu ögrenildi.

Eylemlerini 4 ilçede yogunlastirmislar

Yürütülen çalismalarda, çökertilen suç örgütünün is adamlarina tehdit ve santaj yaptiklari, bu yolla kendilerini haraca bagladiklari ortaya çikti. Ayrica çetenin, anlasmazliklari cemaat kurup çözüme kavusturdugu, racon kesme yöntemiyle verilen karara veya cezaya uymayanlarin is yerlerini kursunladiklari belirlendi. Özellikle Bayrakli, Karsiyaka, Çigli ve Menemen’de eylemlerini yogunlastiran çetenin, Deniz Camgöz’ün suç örgütünü canli ve diri tutmaya, onun gücünü kullanmaya çalistiklari tespit edildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan süphelilerden 14’ü Karsiyaka Adliyesine sevk edildi. Diger süphelilerin emniyetteki islemlerinin sürdügü ifade edilirken, adliyeye sevk edilen 5 süpheli savcilik ifadesinin ardindan saliverildi.

4 süpheli hakkinda adli kontrol karari verilirken, aralarinda örgüt lideri oldugu iddia edilen Mahir Camgöz’ün de bulundugu 5 süpheli tutuklandi.
Kaynak: İHA