Gemlik Devlet Hastanesi'nde Kapali Fitik Ameliyati Basariyla Yapiliyor

Bursa Gemlik Devlet Hastanesi’nde, ilçe devlet hastanelerinde nadir uygulanabilen laparoskopik (Kapali) fitik ameliyatlari basariyla yapiliyor.

Gemlik Devlet Hastanesi'nde Kapali Fitik Ameliyati Basariyla Yapiliyor
Gemlik’te yasayan 48 yasindaki Nedim Kulaç, fitik rahatsizligi yasayinca Gemlik Devlet Hastanesi’ne basvurdu. Hastanede görevli Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Ersin Dönder tarafindan tetkikleri yapilan Kulaç için ameliyat karari alindi. Kulaç, laparoskopik yöntemle gerçeklestirilen fitik ameliyati sayesinde kisa sürede taburcu olarak normal hayatina döndü.

Gemlik Devlet Hastanesi’nde laparoskopik ameliyatlari basariyla gerçeklestirdiklerini dile getiren Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Ersin Dönder, fitik rahatsizligi ile gelen hastalara bu yöntemi uyguladiklarini belirtti.

Bu ameliyatin ilçe devlet hastanelerinde çok nadir sayida yapilabildigine dikkat çeken Op. Dr. Dönder, “Kapali fitik ameliyati, karin zarlari karin kaslari kesilmeden, sadece ufak birkaç tane delik ile girilerek, periton dedigimiz karin ön duvarindan girilerek yama koyularak yapilan bir ameliyat. Bu ameliyatta özellikle kaslar, büyük dokular harap edilmedigi için hastanin agrisi ameliyat sonra çok minimal düzeyde olmakta hatta bazi hastalarda hiç agri olmamaktadir. Ameliyat sonrasi normal sosyal hayata dönüs çok kisa zamanda olmakta bu da hastanenin yükünü azaltmakta ve normal hayata dönüsü hizlandirmaktadir” dedi.

Uygulanan yöntemle sifa bulan hasta Nedim Kulaç ise “Kasigimdaki agridan dolayi ve hafif sislikten dolayi Gemlik Devlet Hastanesi’ne muayene için geldim. Hocamiz yaptigi muayenede kasik fitigi teshisi koydu. Bununla ilgili kisa sürede bir ameliyat günü belirledik. Ameliyat günü geldik, ameliyatimizi olduk ayni gün 2-3 saat gibi kisa bir süre sonra yürümeye basladik. Kapali laparoskopik fitik ameliyatini olduk. Çok rahat geçti, hiçbir sikinti yasamadik. Ertesi günü taburcu oldum ve normal hayatima döndüm, Hiçbir sikintim sikayetim yok. Hocalarimizin eline saglik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA