ASELSAN Genel Müdürlügüne Ahmet Akyol Atandi

ASELSAN Genel Müdürlügüne, Yönetim Kurulu karariyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Baskani ve Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Akyol atandi.

ASELSAN Genel Müdürlügüne Ahmet Akyol Atandi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Savunma Sanayii Baskanligina atanmasi nedeniyle ASELSAN Genel Müdürlügü görevinden ayrilan Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yerine Yönetim Kurulu karariyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Baskani ve Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Akyol atandi.

Ahmet Akyol, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümünden 2005 yilinda mezun oldu. Stanford Üniversitesi’nde Inovasyon Liderlik egitimi alan Akyol, Cranfield Üniversitesi’nde elektro-optik ve haberlesme konularinda egitimlere katildi.

Yildirim Beyazit Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi yüksek lisans egitimini tamamlayan Akyol, tez çalismalarina devam ediyor. 1982 Izmit dogumlu olan Ahmet Akyol, 2006-2007 yilinda astegmen olarak askerlik görevini yerine getirdi.

Ahmet Akyol, 2007-2022 yillari arasinda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Milli Savunma Bakanligi, TÜBITAK, HAVELSAN, Quantum3D’de mühendis, müdür, müsavir, Yönetim Kurulu Üyesi ve Baskan Vekili gibi farkli görevlerde bulundu. 2018 yilinda atandigi Savunma Sanayii Baskanligi Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Daire Baskanligi görevine üç yil süreyle devam etti. 2021-2022 yillarinda ise yine Savunma Sanayii Baskanligi’nda Elektronik Harp ve Radar Sistemleri (EHRS) Daire Baskanligi görevini yürüttü. Görevi boyunca çok sayida kritik savunma sanayi projesinin sorumlulugunu üstlendi.

Savunma Sanayii Baskanligi’ndaki görevlerinin ardindan 2022 yili haziran ayinda ASELSAN Yönetim Kurulu karari ile ASELSAN Genel Müdür Yardimcisi ve Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Baskanligi görevine atandi.

TÜBITAK-SAGE Yönetim Kurulu üyeligi ve ülkemizi temsilen NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO) Sensör ve Elektronik Paneli kurul üyeligini sürdüren Akyol, evli ve üç çocuk babasidir.
Kaynak: İHA