TEI Ve GE Aerospace, F110 Bakim Hizmeti Anlasmasi Imzaladi

TEI-TUSAS Motor Sanayii A.S. ve GE Aerospace; F-16 ve F-15 savas uçaklarinda kullanilan F110 motoru için TEI’nin birçok ülkeye “Depo Seviyesi Bakim” hizmetine dair sahip oldugu lisansi uzatma konusunda anlasti.

TEI Ve GE Aerospace, F110 Bakim Hizmeti Anlasmasi Imzaladi
Bu is birligi, TEI ile askeri motorlar konusundaki uzun vadeli ortagi GE Aerospace arasindaki bagi daha da kuvvetlendiriyor. Havacilik motorlari için sundugu bakim hizmetleri ile kendini kanitlayan TEI, GE lisansiyla, anlasma çerçevesindeki birçok ülkeye F110 motorlari için servis hizmeti saglayabiliyor. Bölgesel bir F110 merkezi olarak taninan TEI, ‘Motor Yapisal Bütünlük Programi’ ve ‘Hizmet Ömrü Uzatma Programi’ ile ilgili de basarili islere imza atiyor. TEI ve GE Aerospace, uzun yillar boyunca sürdürdükleri is birliginin ardindan simdi de global filodaki F110 motorlarina servis destegi saglamada kritik bir rol oynamaya hazirlaniyor.

Fransa’da düzenlenen Paris Air Show’da gerçeklesen imza töreninde TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Aksit, "Bölgesel bir merkez olarak F110 motorlarinin bakim hizmeti için servis saglayici olmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Aksit, "Artan talepler nedeniyle kapasite ihtiyaçlarini göz önünde bulundurarak, F110 motorlari için sinifinin en iyisi hizmetimizi zamaninda ve hizli teslimat, yüksek kalite standartlari ve rekabetçi fiyat seviyelerinde sunmaya kararliyiz. Türk Hava Kuvvetlerinin tüm F-16 filosu için F110 motorlarinin üretimini gerçeklestiren ve F110 motorlarinin bakim hizmeti için bölgedeki birçok ülke ile çalisan TEI, GE Aerospace’in küresel F110 motorlarinin bakim hizmeti için bölgedeki en önemli merkezlerden biri” diye ekledi.

GE Aerospace Askeri Sistemler Savas ve Egitim Motorlarindan Sorumlu Baskan Yardimcisi ve Genel Müdürü Shawn Warren, "Dünya çapindaki F110 müsterilerimiz için bakim hizmeti alaninda hizmet saglayicisi olan TEI ile uzun süredir devam eden iliskimizi sürdürmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu anlasma, uluslararasi F110 kullanicilarimizin bölgede gelismis destek ve hizmetlere sahip olmalarini saglayacak" ifadelerini kullandi.

TEI, F110 motorlari için en büyük parça üreticilerinden biri olmasinin yani sira Black Hawk, Seahawk, Super Cobra ve Apache helikopterlerinde kullanilan GE’nin T700 motorlari, F-16 ve F-15 savas uçaklarinda kullanilan F110 motorlari ile Barbaros, Gabya ve ISTIF sinifi firkateynler (MILGEM-I), Ada sinifi (MILGEM) korvetler ve DIMDEG filosu akaryakit ikmal gemilerinde kullanilan LM2500 gaz türbinlerinde sadece Türkiye için degil birçok farkli ülke için lisansli bir bakim merkezi konumunda bulunuyor.
Kaynak: İHA