Ordu'da 23 Mahalleyi Ilgilendiren 80 Yillik Ulasim Sorunu Çözüldü

Ordu’nun Korgan ilçesinde 23 mahalleye ulasim saglayan yoldaki 80 yillik heyelan, Büyüksehir Belediyesi’nin çalismalariyla sona erdi. Sicak asfalta kavusan güzergahtaki yol çizgi çalismalari da tamamlanarak vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Ordu'da 23 Mahalleyi Ilgilendiren 80 Yillik Ulasim Sorunu Çözüldü
Ordu Büyüksehir Belediyesi, ilçelerin kroniklesen sorunlarini çözmeye devam ediyor. Korgan’da 1939 yilinda Erzurum’da yasanan deprem sonrasi baslayan, fay hatlarinin kirilmasi ve su kaynaklarinin topragin altina girmesiyle birlikte heyelanlar sonucu Yazici, Tepe ve Dip Mahallesi’nde bulunan 110 dönümlük arazi günden güne kayarak yer degistirdi. Toprak kaymalari sebebiyle 23 mahalleye ulasim saglayan karayolu trafige ve ulasima kapandi. Yaklasik 70 kisinin tapulu arsasinin bulundugu alanda, sinir çizgileri de degisti. Toprak kaymalari sonucu küçük su kaynaklarinin arazi ortasinda toplanmasiyla ortaya çikan iki küçük göl, halk arasinda ‘Sülük Gölü’ olarak adlandirildi. Ancak göl ve yeralti su hareketleri sebebiyle arazi 80 yil boyunca toprak kaymalari sebebiyle degiskenlik gösterdi.

Konuyla ilgilenen Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler bölgede çalisma baslatti, ilk olarak iki gölün suyunu drenaj yaptirarak bosaltti. Zeminleri tas dolgu ile saglamlastirildi. Heyelanlara neden olan kaynak sularinin toplanmasi için gölün altinda su deposu insa ettirdi. Yapilan çalismalar sonunda 23 mahalle rahat bir nefes aldi.

Çalismalarin ardindan heyelanlar durdu. Ortaya çikan arazide toprak kaymalari sebebiyle yillar içerisinde kapanan yol tekrar açildi. 23 mahalleye ulasim saglayan ve 80 yildan bu yana heyelanlarin meydana geldigi yol asfaltlandi. Yolda çizgi çalismalari tamamlanarak, güvenli ve konforlu bir ulasim saglandi.
Kaynak: İHA