Lösemili Çocuklarin Gözünden Cumhuriyet

Altinbas Üniversitesinin Cumhuriyetin 100. Yili Etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirdigi “Lösemili Çocuklar Gözünden 100. Yilda Cumhuriyet” konulu resim yarismasi sonuçlandi. Yarismaya, 4-14 yaslari arasinda, Türkiye genelinde hematoloji ve onkoloji servislerinde tedavi gören kanserli çocuklar, 23 Nisan ve 19 Mayis temali resimleriyle katildi.

Lösemili Çocuklarin Gözünden Cumhuriyet
Çocuklar ödüllerini Altinbas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çagri Erhan, Tip Fakültesi Dekani Çocuk Hematolojisi Uzmani Prof. Dr. Tunç Fisgin, SHMYO Müdürü ve Cumhuriyetin 100. Yili Etkinlikleri Komitesi Baskani Prof. Dr. Turgut Ipek ile Medica Park Bahçesehir Hastanesi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ismail Akdemir’in elinden aldilar.

Toplam 25 bin TL para ödülü de bulunan yarismada, birinciligi 9 yasindaki Bilal Geçer, ikinciligi 8 yasindaki Elif Ege Akin, üçüncülügü 13 yasindaki Telmen Tsoodol kazanirken 6 yasindaki Aiym Zhaxylkova ise jüri özel ödülüne layik görüldü.

Birincilik ödülünü kazanan 9 yasindaki Bilal Geçer, bütün çocuklarin bayrami olan 23 Nisani anlattigini söyledi.

“O gün hepimiz bayram yapiyoruz, simdi de bu ödül bayram gibi beni mutlu etti” diyerek duygularini paylasti.

“Dünya barisi ve çocuklarinin kardesligini islediler”

Ödül töreninde konusan Altinbas Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani ve Çocuk Hematolojisi Uzmani Prof. Dr. Tunç Fisgin ise temel kriterlerinin resim temasindaki Cumhuriyet’e çocuklarin bakis açisi, baris ile ilgili mesajlar, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün simge olarak bulunmasi ve tüm dünya çocuklarinin kardesligi oldugunu söyledi.

Jürinin, degerlendirmelerini Cumhuriyet kavrami üzerinden yaptigini anlatan Prof. Dr. Fisgin, “Istanbul artik uluslararasi bir sehir. Ülkemizde saglik hizmeti alan birçok yabanci çocugumuz da var. Onlari da davet ettik. Yapilan degerlendirmeler sonucunda 4 resim ödüllendirildi. Jüri özel ödülünün, en önemli noktasi, küçük yas gruplarinin resim becerileriyle ilgili olmasiydi. Hastanemizde bulunan okulumuzun degerli ögretmenleri de resimlerin yapilma asamasinda çocuklarimiza destek oldular. Onlara da ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

Hastane Psikologu Gizem Kiliç ise bu tip etkinliklerin çocuklari çok heyecanlandirdigini, onlara yasama sevinci asiladigina degindi. Hematoloji ve Onkoloji Servisinde kanserli çocuklarla çalismalar yaptigini belirten Gizem Kiliç, “Çocuklarimiz, bütün süreci büyük merakla takip ettiler. Aileleriyle birlikte fikir alisverisi yapmalari, resimleri yaparken ki tutkulari onlara güzel bir hedef verdi. Bugün için de ayrica çok heyecanliydilar, özel olarak hazirlandilar” diye konustu.

Kaynak: İHA