Van'da Kaçak Su Kullanimi Vatandaslari Magdur Ediyor

Van’da havalarin isinmasi ile birlikte artan kaçak su kullanimi vatandaslari magdur ediyor.



Van Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (VASKI) Genel Müdürlügü, özellikle yaz aylarinda kullanilan kaçak suyun artmasi ve bag bahçe sulanmasindan dolayi sebeke basinçlarini saglayamadiklarini, bu nedenle su kesintilerinin yasandigini duyurdu. Bazi semtlerde suyun azalmasi sikayetleri üzerine hareket geçen VASKI, yasanan su kesintilerinin önüne geçmek için çalisma baslatti. Bu çerçevede vatandaslara bilgilendirme mesaji atilirken, kaçak kullanim ile ilgili denetimler de siklastirildi.

VASKI’den gönderilen mesajda, “Içme suyunun kaçak veya amaci disinda sulama için kullanilmasi bazi yerlesim yerlerinde su kesintisine, suyun yetersiz kalmasina ve vatandaslarin magduriyetine sebep olmaktadir. 5237 sayili Türk Ceza Kanunu ile kaçak su kullanimi yapan, su sayaci olmayan ve abonesiz olan vatandaslarin ivedi bir sekilde kaçak su hatlarini iptal etmeleri ve su sayaci olmayan abonelerin de müdürlügümüze gelerek su sayaci müracaati yapmalari gerekmektedir. Aksi taktirde cezai islemler uygulanarak savciliga suç duyurusunda bulunulacaktir” ifadeleri kullanildi.

Ayrica, su anda depolara yeterince suyun pompalandigi, Van’da israf ve kaçak suyun olmadigi takdirde kaynak suyunun yeterli olduguna dikkat çekilerek, artan kaçak su kullaniminin önüne geçmek için çalismalarin araliksiz devam ettigi ve düzenli su ücretini ödeyen duyarli abonelerin hukukunun korunmasi noktasinda gerekli çalismalarin sürdürülecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA