Türkiye Hali Ihracatinda Yüzde 48,5 Artis

TIM Hali Sektör Kurulu Baskani Salahattin Kaplan Mayis 2023 döneminde hali ihracatinda bir önceki dönemin ayni ayina göre 48.5’lik artis gerçeklestigini açiklayarak emegi geçen hali ihracatçilarini kutladi.

Türkiye Hali Ihracatinda Yüzde 48,5 Artis
Kaplan yaptigi degerlendirmede “Uzun zamandir düsüste olan hali ihracatimiz hayatin normale dönmesiyle birlikte bu ay önemli oranda artisa geçerek hali ihracatçilarimizin yüzünü güldürmüstür. Mayis ayi hali ihracatimiz Türkiye geneli yüzde 48.5 artisla 234 milyon 317 bin dolar olarak gerçeklesmistir Tüm Hali Ihracatçilarimizi tebrik ediyorum” dedi.

28 Mayis’ta gerçeklestirilen seçimin ardindan bundan sonra asil gündemin ekonomi olmasi gerektigini de vurgulayan Baskan Kaplan “Türkiye 6 Subat’ta 11 ilimizde yasanan depremin ardindan özellikle Gaziantep’teki hali üretici ve ihracatçilarimiz ciddi sorunlarla karsilasti. Depremin yaralarini sararken bir yandan da üretim ve istihdamini korumak için üretim tesislerinin çarklari dönmeye basladi.

Liman sorunumuz ise alternatif olarak İçel limaniyla çözüldü. Ancak halen devam eden sorunlarimiz var. Özellikle bankalarla çok ciddi sorunlar yasiyoruz. Bankalardan istenilen krediler kullanilamadigi gibi mevcut mevduat hesaplarimizda bulunan dövizlerimizi de kullanamiyoruz. Bu sektörümüz için en önemli sorunlar arasinda yer aliyor. Bunun için seçim sonrasi en önemli gündemimiz ekonomi, üretim ve ihracat olmali. Önümüzdeki süreçte sorunlarimizin çözüme kavusmasini bekliyoruz. Bizler üretmeye, istihdam olusturmaya ve ihracatimizi arttirmaya devam etmek için önümüzdeki yol haritasini harfiyen uygulamaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA