Istanbul'da Büyük Gida Bulusmasi

Türk-Arap Ülkeleri Isbirligi Dernegi (TÜRAP) destegiyle Istanbul’da gerçeklestirilecek 9’ncu Türk-Arap Gida ve Gida Teknolojileri Fuari, Arap yatirimcilarla Türk is insanlarini bulusturacak. TÜRAP Genel Baskani Sabuhi Attar, “Arap ve Körfez ülkelerinde 100 milyar dolarlik bir gida ve tarim pazari ile 350 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. Türkiye yatirimcilar için güvenli liman. Gida konusunda büyük sikintilar yasanmasi bekleniyor. Bu nedenle Arap ve Körfez ülkeleri için en yakin, en güzel, en güvenli ve en istikrarli pazar Türkiye” dedi.

Istanbul'da Büyük Gida Bulusmasi
Türk ve Arap sirketleri arasindaki ticari iliskilerin güçlenmesi ve gelismesi hedefiyle çalismalarini yürüten Türk-Arap Ülkeleri Isbirligi Dernegi (TÜRAP), Türk-Arap Gida ve Gida Teknolojileri Fuari’nda, Arap ve Türki cumhuriyetlerden is insanlarini agirlamaya hazirlaniyor. Türkiye gida ve tarim sektöründeki üreticileri Arap yatirimcilari ile bulusturacak fuar, 14-15 Haziran tarihlerinde Pullman Convention Center’da bin 500 Arap is insani ile 200’den fazla Türk firmasini bulusturacak. Fuar çerçevesinde gida ve tarim sektöründeki yatirimlarin Türkiye’de yapilmasi ve Türkiye’yi bir “yatirim üssü” olarak konumlamak da ana hedefler arasinda yer aliyor.

“Türkiye yatirimcilar için güvenli liman”

Fuar hakkinda konusan TÜRAP Genel Baskani Sabuhi Attar, “Yakin zamanda tarim ve gida konusunda dünyada depremler yasanacak” diyerek, “Bu süreçte Arap ve bilhassa Körfez ülkeleri için gida güvenligi daha da önem kazanacak. Türkiye hem istikrar hem de stratejik olarak önemli bir lojistik merkezi durumunda. Bu özellikleriyle Türkiye’de yatirim yapan is insanlarinin, bu zorlu dönemden daha kolay çikacagina inaniyorum. Bugün dünyanin yasadigi konteyner sikintisi da üretilen mallarin ulasiminda lojistigin ne kadar hayati oldugunu gösterdi. Arap ve Körfez ülkelerinde 100 milyar dolarlik bir gida ve tarim pazari ile 350 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. Türkiye’de üretilen ürünler hem kaliteli hem de helal. Bu sebeple Arap ülkeleri için bu topraklarda yetismis ürünler çok uygun. Organik üretim de Arap yatirimci için önemli bir firsat barindiriyor. Türkiye yatirimcilar için güvenli liman. Gida konusunda büyük sikintilar yasanmasi bekleniyor. Bu nedenle Arap ve Körfez ülkeleri için en yakin, en güzel, en güvenli ve en istikrarli pazar Türkiye. Gida ve tarim fuarinin hemen ardindan Agustos ayinda da ‘1. Turabexpo Saglik Turizmi Fuari’ düzenleyecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA