Bursa'da Lunapark Ve Çocuk Oyun Grubu Üreten Fabrikada Büyük Yangin

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde çocuk oyun grubu ve lunapark üreten Galip Sakder’e ait Starpark isimli fabrikada çikan yangin korku dolu saatlerin yasanmasina sebep oldu. Alevler gecenin karanligini kizila boyarken, 30’dan fazla itfaiye araci ve 100’den fazla personelle yangin 1,5 saatte kontrol altina alindi. Alevlerin yan taraftaki kimya tesisine siçramamasi büyük bir faciayi önledi.

Bursa'da Lunapark Ve Çocuk Oyun Grubu Üreten Fabrikada Büyük Yangin
Alinan bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Minareliçavus Mahallesi Kirmizi Cadde üzerindeki Starpark isimli fabrikada 22.10 siralarinda henüz bilinmeyen bir sebeple yangin çikti.

Çocuk oyun grubu ve lunapark imal edilen fabrikadaki hammaddeler polyester ve kauçuk oldugu için alevler kisa sürede büyüdü. Sanayi bölgesinin itfaiye ekipleri ve Bursa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi’na bagli 30 itfaiye araciyla yangina müdahale edildi.

Yangin 1,5 saatlik çalismayla kismen kontrol altina alinirken, dumanlardan etkilenen bazi itfaiyecilere 112 ekipleri müdahale etti. Bazi itfaiyecilere de ayran ikram edildi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da olay yerine gelerek itfaiyenin yöneticilerinden bilgi aldi.

Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder ve ailesi de yangini endiseli gözlerle izledi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nin tankerleri de itfaiye ekiplerine su takviyesi yaptilar.

Yanginin yan taraftaki kimyasal üretim yapan büyük fabrikaya siçramamasi da büyük bir faciayi önledi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas yanginin kismen kontrol altina alindigini belirterek, "Saat 22.10 civari yangin baslamis ve bize ihbar edilmis. Birkaç dakika içerisinde arkadaslar burada oldular. Yakin noktada olduklari için. Su an tüm araçlarla müdahale ediliyor. Hizli müdahale oldugu için bitisigindeki fabrikalara siçrama tehlikesi su an yok. Yani lokal anlamda konuyu çözümleyebilmek adina arkadaslarimizin gayreti var. Büyük geçmis olsun. Çok eski bir fabrika degil. On dört on bes senelik fabrika. Lunapark oyun yani çocuk oyun gruplari üreten lunapark malzemeleri üreten bir fabrikamiz. Star Park olarak üretim yapiyor. Türkiye’nin dört bir tarafina hatta yurt disina da ürün satan bir fabrikamiz. Bildigimiz ve tanidigimizda bir abimizin fabrikasi. Simdi gerekli müdahaleler yapiliyor." dedi.

Yanan fabrika ve gökyüzüne yükselen siyah dumanlar ise dron ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA