Yavru Tarantula Siparisi Verdi, 'Biyoloji Dersi' Için Dedi

Mugla’nin Marmaris ilçesine kargo ile gönderilen 76 tarantula yavrusunu siparis veren sahis kendisini, "Çocugumun biyoloji dersi için siparis verdim" diyerek savundu.

Yavru Tarantula Siparisi Verdi, 'Biyoloji Dersi' Için Dedi
Olay, geçtigimiz hafta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince Polonya’dan Marmaris’e posta ile gönderilen bir kargo paketinde 76 adet yavru tarantula ele geçirildi. Ticaret Bakanligi’na bagli ekiplerin yurt disi gönderilerin kontrol ve denetimi esnasinda Polonya’dan Marmaris’teki bir aliciya gönderildigi tespit edilen posta kargosu mercek altina alindi. Belgelerinde ’akvaryum bitkisi’ seklinde beyan edildigi görülen kargo, ekiplerin risk degerlendirmesi çerçevesinde süpheli bulunarak fiziki kontrole tabi tutuldu. Yapilan aramada gazete kagidina sarili strafor köpüklerin içerisinde küçük cam tüplerde 76 adet yavru ele geçirildi.

Tarantulalari siparis veren sahissin Marmaris Adliyesi’ndeki verdigi ifadesinde, lisede okuyan oglunun biyoloji dersi için siparis verdigini, yasak oldugunu bilmedigi yönünde savunma yaptigi ögrenildi. Sahis idari para cezasi kesildikten sonra denetimli olarak serbest birakildi.

Söz konusu örümceklerin halk sagligini tehdit eden bir durum olusturmadigi kaydedilirken, yapilan islemlerin ardindan yavru tarantulalar Sitki Koçman Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ne teslim edildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA