Oba Makarna 10. Kez Türkiye Ihracat Sampiyonu

Oba Makarna, Türkiye Hububat, Bakliyat Ve Yagli Tohumlar Ve Mamulleri Sektörünün ihracat sampiyonu oldu. Oba Makarna CEO’su Alparslan Özgüçlü, sampiyonluk ödülünü, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da katildigi Tarim Ve Orman Bakani Sayin Ibrahim Yumakli ve TIM Baskani Mustafa Gültepe’den aldi.

Oba Makarna 10. Kez Türkiye Ihracat Sampiyonu
Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) 30. Olagan Genel Kurulu ve 2022 Yili Ihracat Sampiyonlari Ödül Töreni yapildi. Törene, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çok sayida bakan ve milletvekilleri, ihracatçi birlikleri baskanlari ve sektör temsilcileri katildi.

Törende, en fazla ihracat yapan firmalara ve sektör sampiyonlarina ödülleri verildi.

2022 yili ihracat rakamlarina göre, Türkiye Hububat, Bakliyat, Yagli Tohumlar ve Mamulleri Sektörünün sampiyonluk ödülü Oba Makarna ’ya verildi.

Oba Makarna CEO’su Alparslan Özgüçlü, ödülünü Tarim Ve Orman Bakani Sayin Ibrahim Yumakli ve TIM Baskani Mustafa Gültepe’den aldi. Bakan Yumakli ve TIM Baskani Gültepe, Özgüçlü’yü kutladiktan sonra basarilarinin devamini diledi.

"Dünya sofrasinda Oba lezzetleri var"

Oba Makarna CEO’su Alparslan Özgüçlü, Gaziantep ve Hendek’teki modern tesislerde günlük 2 bin ton üretim kapasitesi ile faaliyet gösterdiklerini belirterek, daha güçlü bir Türkiye için daha fazla üretim, ihracat ve istihdama agirlik vermeye devam edeceklerini söyleyen Özgüçlü, "Oba Makarna olarak onuncu kez ihracatta sektör sampiyonu olmanin gururunu yasiyoruz. Oba’nin basarisi, sürekli yenilikçi yaklasimlarla hareket ederek, ArGe ve inovasyona önem vermesinden kaynaklanmaktadir. 40 Farkli ürün çesidimizle 105 ülkeye ihracat yaparak dünya sofralarinin Oba lezzetleri ile bulusmasini sagliyoruz. Bir taraftan yüksek teknolojimiz ve yenilikçi anlayisimizla ürün yelpazemizi sürekli gelistirirken diger taraftan da yeni pazar arayislarimiza ara vermeden devam etmekteyiz. Yarim asirlik geçmisimizle sektörde hep ilklere imza atan Oba Makarna olarak, önümüzdeki dönemde de daha fazla yatirim, üretim, istihdam ve ihracatla ülke ekonomimize daha fazla katki vermek için çalismaya devam edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA