Ingiltere Kilisesi'nde Din Adamlari Ilk Kez Zam Istedi

Ingiltere Kilisesi’nin tarihinde ilk kez din adamlari resmi olarak maaslarina zam istedi.

Ingiltere Kilisesi'nde Din Adamlari Ilk Kez Zam Istedi
Ingiltere’de artan yasam maliyetleri nedeniyle zam talep eden birçok farkli meslekten çalisana din adamlari da eklendi. Ingiltere Kilisesi’nin yaklasik 500 yillik tarihinde din adamlari ilk kez resmi olarak zam talebinde bulundu. Kiliseye bagli 2 binden fazla din adamini ve çalisani temsil eden isçi sendikasi Unite tarafindan yapilan açiklamada, din adamlarinin maaslarinda Nisan 2024’ten itibaren ödenmek üzere yüzde 9.5’lik bir artis talep edildigi belirtildi. Unite, din adamlarinin en düsük maasinin 29 bin 340 pound’a çikarilmasini teklif etti.

Unite Genel Sekreteri Sharon Graham, "Ingiltere Kilisesi’nin bankada milyarlari var. Din adamlarinin maaslari için istedikleri makul artisi tamamen karsilayabilirler" dedi.

Din adami ve sendika üyesi Sam Maginnis de yaptigi açiklamada, geçtigimiz yil birçok din adaminin hayir kurumlarina basvurmak zorunda kaldigini ifade ederek önerilen artisin maaslari enflasyonla uyumlu hale getirmek için gerekli oldugunu söyledi.



Ingiltere Kilisesi’ne bagli din adamlarinin aldiklari maaslar Hristiyan cemaatlerin yardimlariyla finanse ediliyor. Ancak Unite, ek merkezi finansman saglanmasini talep ediyor. Ingiltere Kilisesi komitesi, maas artisiyla ilgili tavsiyede bulunmak üzere önümüzdeki hafta toplanacak ve daha sonra nihai teklif için Eylül ayinda Baspiskopos Konseyi’yle görüsecek.

Ingiltere Kilisesi, geçtigimiz yil enerji faturalarinin artmasi nedeniyle din adamlarina yardim etmek için piskoposluk bölgelerine 3 milyon pound bütçe ayirmisti. Yüzbinlerce Ingiliz isçi ise 40 yilin en yüksek enflasyon oranlarina karsi ücret artisi talebiyle greve gitmisti.
Kaynak: İHA