Canik'te Doga Ile Geometri Bulusacak

Canik’te düzenlenen egitimde bir araya gelen ögretmenler, sinif disi ortamlarda geometri ögretme metotlarini irdelenecek.

Canik'te Doga Ile Geometri Bulusacak
Samsun’un Canik Belediyesi ve Canik Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ilçede düzenlenen TÜBITAK 4004 çagri kodlu "Her Yerde Geometri Ögrenirim Ögretirim” projesi kapsaminda düzenlenen egitim programinda bir araya gelen ögretmenler, ‘sinif disi ortamlarda geometri egitimi’, ‘ögrencilere geometriyi sevdirme’, ‘günlük yasamda ögrencilerin geometri formüllerini aktif olarak kullanabilmesi’ konularinda egitim alacak. Ögretmenler, egitimler çerçevesinde geleneksel ögretme metotlarinin yani sira farkli geometri ögretme yöntemleri hakkinda alaninda uzman egitmenler tarafindan bilgilendirilecek.

Canik’teki okullarda egitim verecekler

Ildeki farki okullarda görevlerini sürdüren ögretmenler “Her Yerde Geometri Ögrenirim Ögretirim” isimli TÜBITAK projesi kapsaminda Canik’te bir araya geldi. Canik Namiye Mümin Erol Doga ve Fen Okulu’nda baslayan proje kapsaminda ögretmenler, ‘sinif disi ortamlarda geometri egitimi’, ‘günlük yasamda ögrencilerin geometri formüllerini aktif olarak kullanabilmesi’ ve ‘ögrencilere geometriyi sevdirme’ ana konu basliklarinda alaninda uzman isimlerden egitim alacak. Canik Namiye Mümin Erol Doga ve Fen Okulu’nda 6 gün boyunca devam edecek olan proje kapsaminda ögretmenlere, belirlenen ana konu basliklari içerisinde ‘geometri ögretimi üzerine drama’, ‘origami ile geometri’, ‘çevrimdisi uygulamalarla geometri’, ‘oryantiring ile geometri’, ‘oyun ile geometri’ konularinda uygulamali egitimler verilecek. Ögretmenler, proje kapsaminda düzenlenen egitim programlarinin ardindan Canik ve Samsun’da belirlenen okullarda ögrencilere aldiklari egitimler çerçevesinde geometri egitimleri düzenleyecek.

Baskan Sandikçi: “Bilgi toplumu olusturmak için bireylerin yetistirilmesi büyük önem tasimaktadir”

“Geometri, bireylerin çevresini daha gerçekçi bir biçimde tanimasini ve analiz etmesini saglarken, birçok bilim dalinin merkezinde yer almaktadir” diyen Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, projenin hayirli olmasi temennisinde bulunarak sunlari söyledi:

“Canik Orman Okulumuzda sehrimizin farkli okullarinda görev yapan ögretmenlerimizi agirliyoruz. Ögretmenlerimiz projemiz çerçevesinde geometri ögretimi ile ilgili birçok konu basliginda egitim alacaklar. Özellikle sinif disi ortamlarda ve dogada yeni geometri ögretme metotlarini ögrenecek, bilgilerine yenilerini ekleyecekler. Var olan bilgilerini ise tazeleme firsati bulacaklar. Bilgi toplumu olusturmak için bireylerin yetistirilmesi büyük önem tasimaktadir. Ögretmenlerimiz, problem çözme stratejilerinin önemli bir araci olan geometriyi doga ile bütünlestirecek. Projemiz kapsaminda Canik’te ve sehrimizde belirlenen okullarda ögrencilerimize bu konuda egitim verecekler.”
Kaynak: İHA