Baskan Alan'dan Iddialara Cevap; 'Isçilerle Konusmam Gayet Normal'

Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, yerel bir gazetede çikan ‘belediye isçilerine ahlaksiz teklif’ haberine yanit vererek, isçilerle konusmasinin normal oldugunu ve araliklarla isçilerle sohbet ettiklerini açikladi.

Baskan Alan'dan Iddialara Cevap; 'Isçilerle Konusmam Gayet Normal'
Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan gündeme dair açiklamalarda bulundu. Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, 2 ton suya 181 TL para ödedigini iddia eden Mithat K. isimli vatandasin yanli bir paylasimda bulundugunu ifade ederek, Zonguldak Belediyesi ile Çaycuma Belediyesi’ni kiyaslamasina söyle cevap verdi:

"Bu ev baska birinin üzerine kayitli. Ön ödemeli kartli sistem sayaç var. Bu arkadasimiz çocugunun egitimi için anladigimiz kadariyla sebebiyle gelmis. 29.08.2022 tarihinde 19 ton su yüklemesi yapilmis. 10 ay boyunca hiç bir yükleme yapilmamis. 14 Haziran günü gelmis 1 ton su yüklemis bununla bedeli 9 TL arti KDV. Kendisine de 181 TL fatura çikarmis arkadaslarimiz. Arkadasimiz bunu incelemektense kendisinin de Çaycuma Belediyesi’ne yakinligini herkes biliyor. Daha önce de bu tür söylemleri olmus. Yanli bir haber olmus. Bu arkadasin 10 ay boyunca kati atik bedeli 164 TL. 4 TL’de sayaç bakim ücreti. 9 TL KDV’de 1 ton su ücreti.181,48 kurus. Çaycuma Belediyesi, sen vatandasin yüzüne nasil bakiyorsun. Biz vatandasin yüzüne gayet güzel bakiyoruz. Hiç bir sikintimiz yok. Söylemlerin dogru olmadigi kanaatindeyiz. Kendisi bizim gibi düsünmeyen karsi görüslü bir arkadas oldugu için , böyle bir paylasimda bulunmus. Zaten biz göreve geldigimiz günden beri bu tür haberleri haber tasiyor zannedip sadece Ömer Selim Alan’i toplum nazarinda itibarsizlastirmaya çalisip karalamaya çalisan yillardir da tutup sergilemeye çalisan malum arkadasimiz haber yapmis. Bir ton su almis bu arkadasimiz 9 TL arti KDV, birde katik su ücreti 164 TL oldugu için 181 TL fatura çikmis. 2 ton su aldim 181 TL fatura çikti. Hiç dogrulugu olmayan ben bu haber yapani da belediyemizi zan altina koyanlari kiniyorum."

Baskan Alan ayrica yerel bir gazetede çikan ‘isçilere ahlaksiz teklif’ haberine ise yanit vererek, kendisinin belediye isçileriyle konusmasinin gayet normal oldugunu ve araliklarla isçilerle sohbet ettiklerini açikladi.

Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, yeni ise baslayan arkadaslarla hep sohbet ettiklerini ifade ederek, “Dört yili askindir sürekli yanli haberleriyle böyle bizleri, belediye baskani olarak sahsimi, belediyemizi, zan altinda birakmak için, karalamak için, iftira atmak suretiyle yayin anlayisini sürdüren malum gazeteci, böyle de bir haber yapmis. Baslik olarak ‘Baskandan isçiye ahlaksiz teklif’ tabii içerigi okuyunca ben biraz güldüm. Sasirdim yani dedim acaba bunu ne düsünüp de haber niteligi tasiyarak yapti diye. Biz görevimiz süresince yeni ise baslayan arkadaslarimizla sohbet ediyoruz zaten. Peyderpey araliklarla ve haberde yazanlarin dogruluk payi var ama eksik yazmislar. Biz çok daha fazlasini konustuk arkadaslarimizla, sohbet ettik. Dedik ki bugüne kadar emekleriniz için tesekkür ederiz. Ama malum önümüzde bir yerel seçim var. Dokuz ay gibi kisa bir süre kaldi. Biz sizlerden daha çok gayret bekliyoruz, daha çok hassasiyet istiyoruz. Bugüne kadar yapmis olduklari katkilar için, vermis olduklari emekler için hepsine tek tek tesekkür ettim. Biz bunu zaten santiyelerimizde olsun, belediyemizde olsun, gördügümüz zaman bu sohbetleri yapiyoruz. Konustuklarimizin içinde illegal, kanuna aykiri olabilecek ya da belediyenin tüzel kisiligine ya da sahislara zarar verecek, karalayacak, ötekilestirecek, ayristiracak hiçbir sey konusmadik ama malum gazeteci arkadasa da buradan bir çagrim var sizlerin vasitasiyla. Eger çok merak ediyorsa Zonguldak Belediye Baskani mesai arkadaslariyla, çalisanlariyla ne konusuyor diye bir dahaki toplantiya kendisini de davet edelim. Hatta canli yayin da yapsin. Biz bunu zaten arkadaslarimizla her zaman yapiyoruz. Malum seçim yanasmistir ben Zonguldak Belediye Baskaniyim ve seçimle buraya geldim ve herkesten o istedigim gibi arkadaslarimla da bunu konusmam gayet normal.”

‘Gönlümden geçen Zonguldak’in Büyüksehir olmasi’

Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, Zonguldak’in Büyüksehir olmasini istedigini söyleyerek, “Bir Zonguldakli olarak benim istegim, gönlümden geçen Zonguldak’imizin büyüksehir olmasidir. Eregli Belediye Baskani Belediye Baskanimizdir. Saygimiz sonsuzdur. Benim yorumum, benim kalbimden geçen, yüregimden geçen istegim Zonguldak’imizin, cumhuriyetin ilk vilayeti, emegin baskenti, kömürden sonra da dogal gaziyla beraber, Türkiye yüzyilinin enerji baskenti olmasini düsündügümüz, arzu ettigimiz Zonguldak’in biz büyüksehir olmasini istiyoruz” diye konustu.



‘Kömürspor’a destek verilirse Süper Lige çok rahat çikar’

Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, Zonguldak Kömürspor’a destek verildigi takdirde çok rahat bir sekilde Süper Lige çikabilecegini söyleyerek, “Sporla ilgili elimden gelenin fazlasini yaptigimi, kulüp baskanimiz da biliyor. A.S’nin basina gelen bir Hakan Bey de biliyor. Basin sözcüsü Sükrü Bey’den tutun, Masör Ismail kardesime kadar teknik heyete kadar ben Zonguldak Belediyesi olarak, Ömer Selim’i alarak, elimden geleni, fazlasini yapiyorum. Herkes elimden geleni bir sikinti olmaz. Ama sadece yapmayip akil verip karsi taraftan bir sey beklemek de dogru degil. Zonguldakspor bizim ortak paydamiz. Bu sehrin ortak degeri, tarafli tarafsiz. Hepimizin galip oldugu zaman mutlu oldugu, maglubiyet her zaman yüzümüzün eksiligi ortak sevdamiz, ortak paydamiz. Ben Zonguldak Belediyesi olarak kendi sahsim adina elimden gelenin fazlasini yapiyorum. Diger kamu kurumlari basta olmak üzere hayirsever is insanlarinin ve Zonguldak’tan ekmek yiyenlerin de bu konuda bir bütünlük sagladigi zaman bu konularin çok kolay çözülebilecegi Zonguldakspor’umuzun hak ettigi yer olan Süper Lig’de çok rahat Sekilde bizleri temsil etmesi içten bile degil “dedi.

Kaynak: İHA