BARÜ, TYÇ Logosuna Sahip 40 Üniversiteden Biri Oldu

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu almaya hak kazanan 40 yüksekögretim kurumundan biri olarak Ankara’da düzenlenen etkinlikte yer aldi.

BARÜ, TYÇ Logosuna Sahip 40 Üniversiteden Biri Oldu
Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafindan düzenlenen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Tanitim Programi Ankara’da gerçeklestirildi.

Programa Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcilari Prof. Dr. Lutfihak Alpkan ve Faruk Özçelik ile birlikte Millî Egitim Bakanligi, Yüksekögretim Kurulu (YÖK), Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve yüksekögretim kurumlarindan 180’i askin temsilci katildi.

Etkinlikte, TYÇ logosu almaya hak kazanan 40 yüksekögretim kurumundan biri olan Bartin Üniversitesi (BARÜ) adina Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sevim Çelik ile Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ümmühan Avci da yer aldi.

TYÇ, Bologna, kalite, uyum süreçleri…

Programin açilis konusmalari Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Baskani Cemal Cihan Coskun, Milli Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürü ve TYÇ Kurulu Baskani Nazan Sener, YÖKAK Baskan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufali, YÖK Baskan Vekili Prof. Dr. Halim Haldun Göktas ve Bakan Yardimcisi Alpkan tarafindan gerçeklestirildi.

TYÇ Logosuna iliskin tanitim filmi gösterimi gerçeklestirildigi etkinlikte logunun kullaniminin saglayacagi avantajlar konusunda bilgiler verildi.

Program dahilinde Türkiye Yeterlilikler çerçevesinde Bologna Süreci, Avrupa Yüksekögretim Alani Uyum Süreci ve Kalite Güvencesi Süreçleri hakkinda degerlendirmeler de yapildi.

“TYÇ logosu mezunlarimiza büyük imkânlar saglayacak”

TYÇ Logosu kullanmaya hak kazanan 40 üniversitenden biri olmaktan dolayi büyük memnuniyet duydugunu ifade eden Rektör Uzun, TYÇ logosuna sahip diplomalarin mezunlara is anlaminda büyük katkilar saglayacagini ifade etti.

Rektör Uzun, “Üniversitemiz Türkçe Ögretmenligi Programi mezuniyet belgelerinde artik TYÇ Logosu kullanabilecek olmak bizler için oldukça önemli. TYÇ logosunu tasiyan mezuniyet belgeleri yurt içi ve yurt disinda egitim ve istihdam piyasasinda aranan yüksek nitelik ve kalitenin varligini isaret ediyor. Bu programlardan mezun olan ögrencilerin yurt disinda diplomalari daha hizli taninacak ve istihdam edilme imkâni ciddi derecede artacaktir” ifadelerini kullandi.

“Kalite yolculugumuz tüm hiziyla devam ediyor”

Kalite yolculuklarina hiz kesmeden devam ettiklerini kaydeden Rektör Uzun, “2023 yili Haziran ayi itibariyle 12 programimiz akreditasyon sürecinden basariyla geçti. Üniversite olarak tüm bölümlerimizde akreditasyon sürecine dair yogun çalismalar devam ediyor. Kalite yolculugunun hiç sonlanmayacak bir yolculuk oldugunun farkinda olarak çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Ayni sekilde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi dahilinde de gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu düsüncelerle kalite yolculugumuzda her daim yanimizda olan ve bizleri daha iyisi için tesvik eden YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Erol Özvar’a, YÖKAK Baskan Vekilimiz Prof. Dr. Sayin Mustafa Çufali’ya ve YÖK üyelerimize sükranlarimi sunuyorum. Ayrica bu süreçte bizleri tesvik eden yaklasimlari için Mesleki Yeterlilik Kurumu Baskanimiz Sayin Cemal Cihan Coskun ile TYÇ yönetim yapilarindaki herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Program, TYÇ Logosu kullanacak 40 farkli yüksekögretim kurumuna ani plaketi takdiminin yapilasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA