YKS'nin Ikinci Oturumu AYT Basladi

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (2023-YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te basladi. Adaylar sinavda ter dökerken, ailelerinin bekleyisi ise sinav binasi disinda devam ediyor.

YKS'nin Ikinci Oturumu AYT Basladi
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezince (ÖSYM) 81 il ve Lefkosa’da düzenlenen, 3 milyon 527 bin 466 adayin basvurdugu YKS’nin ikinci oturumu AYT basladi.

Adaylara toplam 80 soru için 180 dakika verilen sinav, saat 13.15’te sona erecek.

“12 yilin çalismisligi var”

Çocugu sinava girdigi için çok heyecanli oldugunu ifade eden Ayse Cömert, “Bütün çocuklarimiza basarilar diliyoruz. Pilot olmak istiyor, bakalim hayirlisi insallah. 12 yilin çalismisligi var. Insallah istedigi olur” dedi.



“Moral, motivasyon olarak beraber hazirlandik”

Biraz heyecanli oldugunu belirten baba Mustafa Altinsoy, “Bir sene boyunca kizimiz yogun bir sekilde hazirlandi. Simdi karsiligini görecek insallah. Moral, motivasyon olarak beraber hazirlandik. Mühendislik okumak istiyor, sinava ilk girisi. Ankara’da okumak istiyor. Orta Dogu Teknik Üniversitesi’nde mühendislik okumak istiyor” diye konustu.



“Hedefimiz yüksek, Bogaziçi’nde okumak istiyor”

Ebeveyn olarak çok heyecanli olmadiklarini belirten Aysegül Okyay, “Biraz yurt disi planimiz oldugu için o rahatligimiz var. Kendi çocugum da dahil hepsine basarilar diliyorum. Sansi, bahti açik olsun. Mühendislik okumak istiyor, hedeflerimiz yüksek. Bogaziçi Üniversitesi’nde okumak istiyor. Insallah olur” ifadelerini kullandi.

“Bir sene boyunca bayagi siki çalistilar”

Çok heyecanli ve onurlu oldugunu söyleyen baba Can Koyuncu, “Umarim emeklerinin karsiligini alirlar. Bir sene boyunca bayagi siki çalistilar. Insallah istedikleri yerlere girebilirler, sorular kolay olur. Hukuk okumak istiyor. Insallah hayalleri gerçeklesir” dedi.

YKS’nin üçüncü oturumu Yabanci Dil Testi ise saat 15.45’te baslayacak ve 17.45’te sona erecek. Almanca, Arapça, Fransizca, Ingilizce ve Rusça dillerinde yapilacak 120 dakikalik sinavda, adaylara basvuruda bulunduklari yabanci dile ait 80 soruluk kitapçik verilecek.
Kaynak: İHA