50 Yillik Radyo Tamircisi Teknolojiye Yenik Düstü

Antalya’nin Serik ilçesinde yasayan Ülkü Savas, 50 yildir antika radyolar ve pikaplari tamir ediyor. Eskiden ragbet gören mesleklerin terzilik, berberlik ve radyoculuk oldugunu ancak teknoloji ile birlikte meslegin sonuna geldiklerini belirten Savas, "Ortaokul 2. siniftan ayrildiktan sonra bu meslege heves ettik, basladik, bir daha birakmadik" dedi.

50 Yillik Radyo Tamircisi Teknolojiye Yenik Düstü
15 yasinda çirakliktan basladigi tamircilige 1976 yilinda kendi is yerini açarak devam ettigini ve bu meslek sayesinde geçimini sagladigini belirten Ülkü Savas, "1976 yilinda bu ise basladim. Eskiden teknoloji bu kadar ileri degildi. Radyo, pikap ile arabalarda teyp tamiri yapardik. Ortaokul 2. siniftan ayrildiktan sonra bu meslege heves ettik. Eskiden ragbet gören meslekler terzilik, berberlik ve radyoculuk vardi. Okulu biraktik bu meslege basladik bir daha birakmadik. Su anki teknolojiye yetisemiyoruz. Emekli olduk Allah razi olsun devletimizden. Su an eskiye bir dönüs var. Radyo ve televizyon konusunda. Su anki elektronik esyalar dayanmiyor. Teypler, radyolar ve televizyonlar iki yillik garantisi geçti mi ariza yapiyor ama eskiden daha dayanikliydi. Bizim bu bölge turizme elverisli oldugu için insanlar otellerde çalisiyor. Meslege ilgi kalmadi. 20 senedir çalistiracak çirak yok. Su an hobi olarak devam ediyoruz. Artik gözler zayifladi" seklinde konustu.

Bozulan radyosunu tamir ettirmek için gelen Özgür Üstün, "Eskiler tecrübeli oldugu için iyi tamir yapiyor. Teknoloji gelistigi için yeni aletler çabuk bozuluyor, eski aletler daha dayanikli. Biz de bu yüzden Ülkü Ustaya getiriyoruz bozulan aletlerimizi" diye konustu.

Kaynak: İHA