YKS Maratonunda Manzara Degismedi

Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da binlerce ögrenci YKS maratonunda ter dökerken, ailelerin okul önlerindeki merakli bekleyis manzarasi da degismedi. Ögrenciler sinavda veliler de disarida ter dökerken, sinava geç kalan kimi ögrenciler polis ekipleri tarafindan sinav merkezine yetistirildi.

YKS Maratonunda Manzara Degismedi


Üniversite hayali kuran milyonlarca ögrenci sinavda ter dökerken, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) maratonunda bu yil da manzara degismedi. Sinavin ilk Temel Yeterlilik Testi (TYT) için ögrenciler aileleriyle birlikte 1 saat öncesinde sinav merkezlerine geldi. Sinav merkezleri önünde görevlilerce karsilanan ögrenciler salonlara yönlendirildi. Birçok ögrenci sinav esnasinda ter dökerken aileler de okul önlerinde ter döktü. Her yil oldugu gibi bu yil da sinav merkezleri önündeki manzara degismedi. Çocuklarinin sinavdan çikmasini bekleyen bazi veliler sinav merkezleri önünde bekleyerek Kur’an-i Kerim okuyup dua ederken, bazi veliler ise ögrenciler kadar disarida heyecan yasadi.

Sinava son dakikada yetisen ögrenciler için polis ekipleri seferber olurken, bir çok ögrenciyi sinava yetistirdi. Bazi ögrenciler ise son dakikada sinav merkezine gelse de kapilarin kapanmasi sonucu sinava alinamadi. Sinava geç kalan ögrenciler ise gözyaslarini tutamadi.

Aydin genelinde 59 merkezde gerçeklestirilen Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 8 bin 54 erkek, 8 bin 506 kiz olmak üzere toplam 16 bin 560 genç, üniversite hayali için ter döktü.18 Haziran Pazar günü 43 merkeze yapilacak Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) 5 bin 624 erkek, 6 bin 173 kiz olmak üzere toplam 11 bin 797 kisi katilacak. Pazar günü ögleden sonra 6 binada yapilacak olan Yabanci Dil Testi’ne de (YDT) 871 erkek, bin 2 kiz olmak üzere toplam bin 873 kisi katilacak.

“Onlar içerde biz disarda sinavdayiz”

Ögrencilerle beraber ailelerin de disarida sinav verdigini ifade eden velilerden Mahmut Nacar; “Bütün veliler gibi biz de ayni heyecana tabiyiz. Çocugumu getirdim. Sinava girecek insallah. Allah sinava giren bütün gençlerimizin yardimcisi olsun. Umarim diledikleri yerlere giderler ve umarim hayatlari bugünden itibaren daha güzel olur. Valla ben aksamdan beri yari uyur yari uyanik durumdayim. Bizler de çocuklarimiz kadar heyecanliyiz. Sinava telefon alinmadigi için çocugumla buradaki bir agaci isaretledik ve burada bulusacagiz. Yarin da ayni durumdayiz. Allah herkese yardimci olsun” dedi.

Kaynak: İHA