Uçakta Fenalasan Yolcu Hayatini Kaybetti

Polonya havayolu sirketi LOT’un Rodos-Katowice seferi yapan uçagi, bir yolcunun fenalasmasi üzerine Bükres’e acil inis yapti. Yasi ve uyrugu açiklanmayan yolcu, yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti.

Polonya’nin Katowice sehrine gitmek için Yunanistan’in Rodos adasindan havalanan Polonya havayolu sirketi LOT’a ait yolcu uçagindaki bir yolcu kalkistan 1 saat 20 dakika sonra fenalasti. Yolcunun nabzinin durmasi üzerine kabin ekibi, kalp masajina basladi.

Pilot ise uçagi Romanya’nin baskenti Bükres’e indirme karari aldi. Kabin ekibi kalp masajina Bükres havaalanina inene kadar devam etti, ancak uçagin piste inmesinin ardindan kabine giren Romanyali saglik ekibi yolcunun hayatini kaybettigini belirledi. Yasamini yitiren erkek yolcunun yasina ve uyruguna iliskin herhangi bir açiklama yapilmadi.

Yeni kabin ekibi görevlendirildi

Olayin ardindan yolcular ve kabin ekibi uçaktan indirilerek terminale götürülürken, havaalanina gelen savci ise yolcular ile uçus ekibinin ifadesine basvurdu. Polonya Havayollari LOT Sözcüsü Krzysztof Moczulski yasanan stres nedeniyle kabin ekibinin uçusa devam edemeyecegini, Polonya’dan yeni bir ekip yolladiklarini bildirdi. Polonyali yeni uçus ekibinin Bükres’e ulasmasinin ardindan uçak, yolculariyla beraber Katowice’ye gitmek üzere yeniden havalandi.
Kaynak: İHA