Pendik'te Hastane Sinifi Ögrencileri Karne Heyecani Yasadi

Saglik problemi nedeniyle örgün egitim kurumlarindan dogrudan yararlanamayan ve ‘Ögretmenim Elimi Tut’ projesi çerçevesinde, tedavi gördügü Marmara Üniversitesi Pendik Egitim Arastirma Hastanesi hastane sinifinda egitim alan ve mezun olan 29 ögrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konusan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Osman Sezgin, “Egitim basarimizin, ders ve sinif basarimizin iyi olabilmesinin 3 sarti var; 1 olmasi gerektigi kadar çalismak, 2 çalisirken bütün coskumuzla çalismak, 3 dogru yöntemle çalismak. Bu 3 sarti bir araya getirirsek ve azimle iradeyle gayret edersek asamayacagimiz dag yok” dedi.

Pendik'te Hastane Sinifi Ögrencileri Karne Heyecani Yasadi


Hastane sinifi uygulamasi olan “Ögretmenim Elimi Tut” projesi 2017-2018 Egitim Ögretim yilinda “Millî Egitim Bakanligi Evde ve Hastanede Egitim Hizmetleri Yönergesi” çerçevesinde Marmara Üniversitesi Pendik Egitim Arastirma Hastanesinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde basladi.

Bu yönerge ile okul öncesi ve ilkögretim çagindaki özel egitime ihtiyaci olan bireylere, saglik problemi nedeniyle örgün egitim kurumlarindan dogrudan yararlanamayacak durumda olanlara evde veya hastanede yatarak tedavi gördügü sürede verilecek egitim hizmetlerinin planlanmasi ve yürütülmesi hedefleniyor. Marmara Üniversitesi Pendik Egitim Arastirma Hastanesinde Hematoloji-Onkoloji kliniklerinde uzun süre tedavi gören ve kronik hastaligi olan hastalardan, Hastane sinifina kayitli 63 okul öncesi, 43 ilkokul, 35 ortaokul, 46 lise, 24 günübirlik, 11 özel egitim olmak üzere toplamda 222 ögrenci bulunuyor. Bu yil 35 okul öncesi, 8 ilkokul, 6 ortaokul, 13 lise ögrencisi olmak üzere 62 ögrenci egitimlerini hastane sinifinda tamamlayarak karne aldi. Ögrencilerin egitim ise hastanede 9 ögretmen tarafindan saglandi. Ayni zamanda Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Ek Hizmet Binasinda 2022 yilinda hastane sinifi açildi. 9 okul öncesi, 20 ilkokul, 14 ortaokul, 9 lise, olmak üzere toplamda 52 ögrenci egitimlerini hastane sinifinda tamamlarken, bu ek hizmet binasinda 11 ögretmen görev aliyor. Ayrica bir okula kayitli olup, uzun süre hastane yatisi gerektiren çocuklara da kayitli olduklari okulla iletisime geçilerek egitimlerinin aksamamasi için destek veriliyor.

2022-2023 Egitim-Ögretim Yilinda Marmara Üniversitesi Pendik Egitim Arastirma Hastanesinde Hastane Sinifi ögrencilerinden 12 okul öncesi, 1 ilkokul, 3 lise, ek hizmet binasi hastane sinifi ögrencilerinden 4 okul öncesi, 4 ilkokul, 4 ortaokul, 1 lise ögrencisi olmak üzere toplamda 29 ögrenci mezun oldu. Proje çerçevesinde hastanede ikinci kez mezuniyet töreni düzenlenmis oldu. Törene, Milli Egitim Bakan Yardimcisi Osman Sezgin, Pendik Kaymakami Hülya Kaya, Pendik Belediye Baskan Yardimcisi Tarik Kuru, Marmara Üniversitesi Egitim Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Hakan Gündüz, Marmara Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ümit Sehirli ile ögrenciler ve aileleri katildi.



Törende konusma yapan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Osman Sezgin, “Bir insanin rahatsizliklari farkli sekillerde tezahür edebilir. Bunlarin bir kisminin bedensel, bazilarinin ruhsal bazilarinin da psikolojik rahatsizliklari olabilir. Insanlarin engelleri de çesitlidir. Bedensen rahatsizlik ve engellerimiz çok çabuk tespit ve tedavi edilebilir. Burada hizmet eden bashekimimize, hekim arkadaslarimiza, ögretmenlerimize, ilçe mülki, amirlerine ve velilere hizmetin devamini sagladiginiz için tesekkür ediyorum. Asil tesekkürü ögrencilerimize etmek istiyorum. Egitim basarimizin, ders ve sinif basarimizin iyi olabilmesinin 3 sarti var; 1 olmasi gerektigi kadar çalismak, 2 çalisirken bütün coskumuzla çalismak, 3 dogru yöntemle çalismak. Bu 3 sarti bir araya getirirsek ve azimle iradeyle gayret edersek asamayacagimiz dag yok” dedi.



Ögrencilerden Günnaz Demir, “Çok mutluyum, evde bunu bekliyordum. Kaç saat kaldi diye anneme sürekli soruyordum” dedi.

Kaynak: İHA