Bakan Ersoy Açiklamasi 'En Fazla Geceleme Ve En Fazla Turizm Geliri Antalya'dan'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizmde en fazla gecelemeyi ve geliri Antalya’dan aldigini söyledi. Bakan Ersoy, Cumhurbaskani Erdogan’in Antalya’yi çok önemsedigine de dikkat çekerek, “Her firsatta Antalya’nin önemini bizlere hatirlatiyor. ‘Antalya’ya sahip çikacagiz ne gerekiyorsa yapacagiz’ diyor” dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'En Fazla Geceleme Ve En Fazla Turizm Geliri Antalya'dan'
Yeni kabinede ikinci bakanlik dönemini yasayan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’daki ilk ziyaretini AK Parti Antalya Il Baskanligi’na gerçeklestirdi. Bakan Ersoy ve ona eslik eden AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Ibrahim Ethem Tas, Kemal Çelik, Il Baskani Ali Çetin ve çok sayida partili tarafindan karsilandi.

"Her firsatta Antalya’nin önemini bizlere hatirlatiyor"

Istanbul’da cami açilisinin ardindan Cumhurbaskani Erdogan’a Antalya’ya gidecegi yönünde bilgi verdigini aktaran Bakan Ersoy, “Her firsatta Antalya’nin önemini bizlere hatirlatiyor. ‘Antalya’ya sahip çikacagiz ne gerekiyorsa yapacagiz’ diyor” dedi.



En fazla geceleme, en fazla gelir Antalya’dan

2023 yilinda Türkiye’de gerçeklesen seçimlerin dünyadaki en önemli seçimler arasinda oldugunu ifade eden Ersoy, ayni zamanda sonuçlarin tüm dünya ülkeleri tarafindan merakla takip edildigini söyledi.

Bakan Ersoy, 14 Mayis’ta Cumhur Ittifaki’nin en yüksek oy orani alarak parlamentoda, mecliste çogunlugu elde ettigini, 28 Mayis’ta da Cumhurbaskanligi seçiminden halkin Recep Tayyip Erdogan’i seçerek 5 yil daha görev süresi verdigini hatirlatti. Yeni kabinede ikinci dönem bakanligini devam ettirmesiyle ilgili de Bakan Ersoy, söyle konustu:

"Açikçasi bizim sektörümüz bakildigi zaman ilk 5 yil çok zor oldu. Antalya hem tarimda çok iddiali bir sehrimiz, hem de turizmin baskenti olarak adlandiriliyor. En fazla geceleme en fazla turizm gelirini ülkemiz Antalya’dan aliyor. Bu 5 yillik dönemde felaketler ülkemizin basina geldi. Covid tüm dünyayi etkiledigi gibi sektörümüzü de çok olumsuz bir sekilde etkiledi. Tam onlari atlatiyoruz derken orman yanginlariyla Antalya’miz karsi karsiya kaldi. Ardindan Rusya-Ukrayna savasi, deprem zinciri ve seçimlerin getirdigi zorluklar. Çok sikintili bir süreç olmasina ragmen el ele omuz omuza vererek çok basarili bir sekilde yürüttük. Dünyaya örnek teskil edecek birçok ilkleri yaparak zorlu süreçten yükselerek çiktik."

"2022’de üçüncü siraya yükselme basarisini gösterdik"

Turizm sektöründe 2019 yilinda 51,5 milyon ziyaretçi, 39 milyar dolar gelir elde ettiklerini ve pandeminin son buldugu 2022 yilinda ise yine 51,5 milyon ziyaretçi 46 milyar dolar gelir elde ettiklerine dikkat çeken Bakan Ersoy, "Dünyada 2019 yilinda 6’nciligi yakalamistik, 2022’de üçüncülüge kadar çiktik. Bu diger ülkelerin süreci bizim kadar iyi yönetmedigini, hatta kötü yönettigini, bizim ise tam aksine çok basarili yönettigimizi gösteriyor. Normalde 1 ya da maksimum 2 sira atlarsiniz ancak 3 sira atlayip üçüncülüge kadar çikarma sansini yakaladik" ifadelerini kullandi.

"Türkiye turizmde dünyada 3 ya da 4’üncü ülke olacak"

Bakan Ersoy, 2023 yilinda Türkiye Yüzyili’nda hedeflerin daha büyük oldugunu belirterek, "Bu yil 60 milyon ziyaretçi, 56 milyar dolar gelir diyoruz. 2028 dönemi sonunda 90 milyon ziyaretçi 100 milyar dolar gelir diyoruz. Dünyada turizmde ilk 3 ve 4’teki ülke Türkiye olacak diyoruz. Hiçbir mazerete siginmayacagiz. Karsimiza engeller, zorluklar ve sürprizler çikacak ama daha çok çalisip güçlenecegiz" dedi.



"Antalya’nin sorunu bizim sorunumuzdur"

El birligiyle Antalya’nin tüm sorunlarina sahip çikacaklarini, bu merkez yönetimin veya belediyenin sorunu diye ayrim yapmayacaklarini söyleyen Bakan Ersoy, "Antalya’nin sorunu bizim sorunumuzdur diyecegiz. Bizim görevimiz olmasa da görev alacagiz, sorumluluk sahibi olacagiz. Üstüne üstlük sorunlarimizi çözecegiz. Gerekirse de 1 yil sonra ihtiyaç duydugumuz yetkileri de vatandaslarimizdan alarak Antalya’mizi bir üst seviyeye çikartacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA