Havsa'da Mezuniyet Coskusu

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulundan mezun olan ögrenciler için tören düzenlendi. 2022-2023 akademik yilinda mezun olmaya hak kazanan ögrenciler, gerçeklestirilen tören ile belgelerini aldi.

Havsa'da Mezuniyet Coskusu
Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçeklesen mezuniyet töreni saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Törene Belediye baskani Av. Aydin Balkan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Sezgin ile akademisyenler, ögrenciler ve aileler katildi.

Törenin açilisinda mezun ögrenciler adina okul birincisi Ece Durmaz bir konusma gerçeklestirdi. Muhasebe ve Vergi Uygulamalari Programindan mezun olan Ece Durmaz, ortak bir gurur ve sevinci paylasmak için bir araya geldiklerini belirterek hocalarina ve ailelere tesekkür etti.

Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, okul hakkinda bilgi vererek, “Yüksekokulumuz aktif olarak 3 bölüm ve 5 program ile egitim - ögretim faaliyetlerine devam etmektedir. Yaklasik olarak kayitli 600 ögrencimiz mevcuttur. Mezun durumunda ise 84 ögrencimiz bulunmaktadir” dedi.

Konusmasinda aileler ve akademisyenlere seslenen Prof. Dr. Tan, "Degerli anneler ve babalar; bugün çocuklarinizin gurur günü, sizler de onlar gibi heyecanli ve duygulusunuz. Büyük fedakârliklarla bugünlere getirdiginiz çocuklarinizin mezuniyetini yasiyorsunuz. Sizleri cani gönülden kutluyorum. Degerli hocalarim; bugün sizler için de önemli ve heyecanli bir gün. Büyük emekler verdiniz, sancili bir dönemde ögrencilerinize daha faydali olabilmek için çabaladiniz durdunuz. Sizleri de kutluyor ve tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Dürüstlük ve erdem karakteriniz olsun"

Konusmasinin sonunda ögrencilere seslenen Prof. Dr. Mustafa Tan, “Sevgili ögrencilerimiz; yilmadiniz, sabir gösterdiniz ve çalistiniz, bugüne ulastiniz. Bundan sonra hayatinizda yeni bir dönem basliyor. Bundan sonra ya is hayatina atilacak, ya da yeni bir egitim yoluna gireceksiniz. Unutmayiniz ki burada aliginiz egitim bir anahtardir. Daha ögreneceginiz çok sey, açacaginiz çok kapi var. Rehberiniz ilim, yardimciniz sabir, çalismak arkadasiniz, dürüstlük ve erdem karakteriniz olsun" ifadelerini kullandi.

Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi hakkinda bilgi vererek, “Iki yil önce büyük bir heyecanla basladiginiz okulunuzdan göstermis oldugunuz emekleriniz sonucunda bugün mezun oluyor ve ayni heyecanla hayata atiliyorsunuz. Bundan sonraki en önemli göreviniz, kendinizi ve mesleginizi en iyi sekilde yüceltmek ve gelecege tasimaktir. Böylesine güzide bir okul ve hocalarinizdan aldiginiz egitimle eminiz ki milletimize ve insanliga büyük hizmetlerde bulunacaksiniz" dedi.

Havsa Meslek Yüksekokulu akademisyenlerine ve ailelere tesekkür eden Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Ögrencilerimizin, yenilikçi fikirlerle nitelikli ve donanimli bireyler olarak gelecege hazirlanmalarinda göstermis oldugunuz çaba ve emeklerden dolayi sizleri tebrik ederim. Tüm vaktinizi, gençlerimizi gelecege en iyi sekilde hazirlamak için verirken, onlarin gönül dünyalarini da zenginlestirmeyi ihmal etmediniz. Emekleri unutmamak, unutturmamak da bizlerin en önemli görevi. Emeginize, yüreginize saglik degerli Hocalarim. Kiymetli veliler, gözünüzün nuru, yüreginizin parçasi evlatlariniz bugün mezun oluyorlar. Evlatlarinizi çok büyük fedakârlik ve emeklerle bugünlere getirdiniz. Onlarla ne kadar gurur duysaniz azdir. Bugün onlarin oldugu kadar sizin de gününüz” dedi.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katilan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ise ögrencilerin Trakya Üniversitesinden donanimli bireyler olarak mezun olduklarini vurgulayarak hayatta basarilar diledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, her türlü fedakârligi yaparak evlatlarini yetistiren aileleri ve kendi bilgi birikimini ögrencilerden esirgemeyen akademisyenleri de tebrik etti.

Törende dereceye giren ögrencilere plaketleri takdim edilmesi ve diplomalarinin verilmesinin ardindan mezun ögrenciler, keplerini havaya firlatarak mezun olmanin sevincini yasadi.
Kaynak: İHA