Sokakta Çalisan Çocuklar Ilk Defa Deniz Otobüsüne Binip Van Gölü'nde Tur Atti

Van’da sokakta çalisan çocuklarin rehabilite edilmesi amaciyla hayata geçirilen proje çerçevesinde 60 çocuk, deniz otobüsü ile Van Gölü’nde tur atti.

Sokakta Çalisan Çocuklar Ilk Defa Deniz Otobüsüne Binip Van Gölü'nde Tur Atti
Van Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi ile Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, ‘12 Haziran Dünya Çocuk Isçiligi ile Mücadele Günü’ nedeniyle etkinlik düzenledi.

Etkinlik çerçevesinde sokakta çalisan 60 çocuk ilk defa deniz otobüsüne binerek Van Gölü’nü gezdi. Kanoya binen, Van Gölü’nde yüzen çocuklar, piknik yapip gün boyunca eglendi.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Van Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Selma Biçek, sokakta çalisan çocuklari hayata kazandirmak için proje gerçeklestirdiklerini ifade ederek, bu proje çerçevesinde böyle bir etkinligin düzenlendigini belirtti.

Proje çerçevesinde sokakta çalisan çocuklarin deniz otobüsüyle Van Gölü’nü gezdigini aktaran Biçek, “Aralarinda hayatinda belki ilk defa deniz turu yapacak çocuklarimiz vardi. Onlarla birlikte Van Gölü’nde tur attik. Sonra Gebze Su Sporlari Merkezinde kanoya binip, bir takim sportif faaliyetlerde bulundular. Amacimiz farkindalik olusturmak ve çocuk isçiligine hayir demektir. Çünkü çocuklar bizim gelecegimiz, bizim yarinlarimizdir. O yüzden çocuklarimizi bu sekilde degil de topluma kazandirmak ve gelecege hazirlamak için onlari bilgi ve birikimle donatmamiz gerekiyor. Bu ugurda çaba harciyoruz ve insallah bunu basaracagiz” dedi.

Açiklamalarinda ailelere ve tüm vatandaslara da uyarilarda bulunan Biçek, “Çocuklarimiz islenmemis cevherlerimizdir. Maden ocaklarimiz ve gelecegimizdir. O yüzden bu cevherlerimizi çok güzel islemeliyiz. Onlari hayata hazirlamaliyiz. Bunun için de çok hassas davranmalari lazim. Sokakta kazanacaklari bes, on kurus paranin ailelere zarardan baska hiçbir faydasi olmaz. Bu sekilde biz yarinlarimizi kaybetmis oluruz. Suça bulasmis, suça sürüklenmis, istismara maruz kalan çocuklar hep bu sebepten kaynaklaniyor. Bunun yaninda lütfen sokakta çalisan çocuklardan hiçbir sey almayalim. Bu çocuklara yaptigimiz en büyük kötülüktür” ifadelerini kullandi.

Ilk defa deniz otobüsüne binen çocuklar ise mutlu olduklarin belirterek, bu etkinligi düzenleyen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA