Mersin Üniversitesi 2 Yeni Fakülte Için Harekete Geçti

İçel Üniversitesi (MEÜ) yönetimi, üniversite bünyesinde Hukuk Fakültesi ve Ziraat Teknoloji Fakültesi açilmasi için harekete geçti.

Mersin Üniversitesi 2 Yeni Fakülte Için Harekete Geçti
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yasar, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, Hukuk Fakültesi’nin açilmasina yönelik karari geçtigimiz günlerde üniversite senatosundan geçirdiklerini belirterek, bu konudaki taleplerini YÖK’e ilettiklerini söyledi.

YÖK’ün kararinin beklendigini kaydeden Yasar, "Kararin olumlu çikmasi durumunda önce Hukuk Fakültesiyle ilgili alt yapiyi tamamlayacagiz. 3-4 yillik bir süreçte arastirma görevlisi alip Anakara, Istanbul gibi illerdeki üniversitelerde doktorasini yaparak tekrar üniversitemize kazandiracagiz. Sonrasinda üniversitemizin saglam akademik yapisiyla ögrenci alimina baslayacagiz" dedi.



Ziraat Teknoloji Fakültesi Erdemli’de açilacak

Ikinci yeni bir fakülte olarak da Ziraat Teknoloji Fakültesi’ni planladiklarini aktaran Prof. Dr. Erol Yasar, onun da dosyasinin hazir oldugunu, önümüzdeki günlerde senatonun gündemine gelecegini ifade etti.

Ziraat Teknoloji Fakültesi’ni, Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü Müdürlügü ile birlikte ortaklasa çalisma ile yürüteceklerini belirten Yasar, "Fakülteyi Erdemli ilçesinde kurmayi düsünüyoruz. Bu da bölgemiz açisindan önemli bir fakülte. Bununla ilgili de çalismalarimiz devam ediyor. Burada Erdemli ilçemizi seçmemizin amaci, Alata’da 4 bin dönümlük bir arazinin olmasi. Bu arazinin biz istiyoruz ki, daha verimli bir sekilde isletilsin ve bölgeye hizmet etsin. Tarim Bakanligi ile birlikte laboratuvar kismi onlara ait, bilim kismi da üniversitemize ait olmak üzere, daha kaliteli ve daha verimli ürün nasil elde edilebilir konusunda çalisma yapmak istiyoruz. YÖK tarafindan onaylanmasi durumunda önümüzdeki dönem akademik kadroyu olusturarak, bir sonraki yil ögrenci almayi hedefliyoruz. Burada bölgemiz için gerekli olan bölümleri açacagiz. Narenciye basta olmak üzere çilek, muz gibi ürünlere yönelik verim arttirici çalismalar yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Bu arada İçel Üniversitesi bünyesinde son olarak Dis Hekimligi Fakültesi’nin kurularak faaliyete basladigi bilgisini de veren Yasar, bölge açisindan önem arz eden bu fakültenin ögretim üyesi kadrosunu da hemen hemen tamamlamak üzere olduklarini kaydetti.

Denizcilik Fakültesi insaatinin da bitmek üzere oldugunu söyleyen Yasar, "Deniz Ticaret Odasi tarafindan yapiliyor ve 6 ay sonra tamamlanacak. Bölgenin ve Türkiye’nin en büyük fakültelerinden biri olacak. Sahil Güvenlik ve Garnizon Komutanligi ile isbirligi yaparak egitimler verilecek. Laboratuvar donanimi da son teknolojiden olusmakta. Buradaki akademik kadroyu da tamamlamaya çalisiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA