'Lüksemburg, Lüksemburg' Filminin Galasi Düzenlendi

Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB Üye Devletleri tarafindan düzenlenen “Avrupa Filmleri Haftasi Sehrinizde” etkinligi çerçevesinde “Lüksemburg, Lüksemburg” filminin galasi yapildi.

'Lüksemburg, Lüksemburg' Filminin Galasi Düzenlendi
AB Türkiye Delegasyonu ve AB Üye Devletlerinin destegi ile düzenlenen Avrupa Filmleri Haftasi Sehrinizde etkinligi Ankara’da basladi.

Türkiye’de gösterime girmeyen Avrupa filmleri, AB Bilgi Merkezleri’nin katkilari ile 10 ilde izleyiciyle bulusuyor. Ankara’da bir sinema salonunda ilk gösterimi gerçeklestirilen “Lüksemburg, Lüksemburg” filminde açilis konusmalarini AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Yunanistan Türkiye Büyükelçisi Christodoulos Lazaris ve Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar yapti.

“Ukrayna’nin mücadeleci ruhuna da deginmek istiyorum”

Bu tür etkinliklerin karsilikli kültürel alisverise katkida bulundugunu ve kültürel baglari güçlendirdigine vesile olduguna deginen AB Türkiye Delegasyonu Baskani Meyer-Landrut, “Bu gece, gala etkinliginde Yunan meslektasim bir Ukrayna filmini seçti. Hem sanatsal açidan bu tercihi yapti hem de Ukrayna’nin mücadeleci ruhuna da deginmek istiyorum. Kendilerini savunma sürecinde sergiledikleri bu mücadelede onlara basari diliyorum” ifadelerini kullandi.

Etkinlikte bir Yunan filmi yerine, Ukrayna filmi seçmesinin sebebinin filmi çok begenmesi oldugunu belirten Yunanistan Büyükelçisi Lazaris, “Bazen baska bir kisinin daha iyi bir fikir gelistirdigi gerçegini kabullenmek gerekiyor. Ikinci olarak Yunanistan’in Ukrayna ile anilmasi benim için bir onur. Ukrayna halkinin yabanci istilasini püskürtmek, isgal altindaki topraklarini geri almak için verdigi mücadeleyi hepimiz hayranlikla izliyoruz” dedi.

Yunanistan’in bir Ukrayna filmini böyle bir etkinlikte seçmesinin büyük bir sürpriz oldugunu dile getiren Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, "Burada gösterilen dayanisma için minnettarligimi belirtmek istiyorum. Belki biraz duygusal konusuyor olacagim ama savasin ilk günlerinde, AB Büyükelçisi beni AB Üye Devletlerinin elçileri ile bir toplantiya davet etti Bu toplantida birebir gerçekleri anlatma imkani buldum. Ukrayna, Avrupa’nin bir parçasidir. Bunun taniniyor olmasi bize ayrica bir memnuniyet veriyor. Ayrica, Avrupa Filmleri Haftasi açilisi için bir Ukrayna filminin seçilmesinden duydugum memnuniyeti de dile getirmek istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA