Lise Ögrencileri Elektrikli Scooter Üretti, Saatte 30 Kilometre Hiz Yapabiliyor

Sivas Gürün ilçesinde meslek lisesi ögretmenleri ve ögrencileri tarafindan gelistirilen elektrikli scooter saatte 30 kilometre hiz yapabilirken tek dolumla 1 saat sürüs keyfi sagliyor.

Lise Ögrencileri Elektrikli Scooter Üretti, Saatte 30 Kilometre Hiz Yapabiliyor
Sivas Gürün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri alani ögretmenleri ve ögrencileri kendi imkanlariyla elektrikli scooter gelistirdi. Üretilen scooter saatte 30 kilometre hiz ve 35 kilometre menzil sunarken 100 kilograma kadar yük tasiyabiliyor. Adini ise ilçeden geçen Tohma çayindan alan scooterin sarji günes paneli sayesinde doldurulabiliyor.

“Sürücü ve motor haricinde tamamiyla kendi meslek lisemizin üretimidir”

Gürün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Ögretmeni Murat Yavan, sürücü ve motor haricinde tamamiyla kendi meslek lisesi üretimi oldugunu ifade ederek, “ Tohma’nin ilk fikrin, düsündügümüzde bölüm sefimiz ile beraber desteklerini alabilmek için Kaymakam beyin yanina gittik. Kendisinin bize büyük destegi oldu. Ilk basta Tohma’yi bilgisayar ortaminda çizime basladik. Bir kaç scooterin özelliklerini aldik. Böyle bir tasarim yaptik. Çizimimiz bittikten sonra Metal Atölyesi bölümündeki Mehmet Semiz hocamizin yardimina basvurduk. Birkaç degisiklik yaptiktan sonra scooterimiz tasarim açisindan hazir hale geldi. Normal segment bir scooter. Diger scooterlerden pek bir farki yok. Arsa süspansiyon disinda. En önemli etmenimiz motorumuz. Firçasiz dc bir motor kullandik. Hap motor, 36 volt 350 watt gücünde. Daha sonra bunu sürücümüze bagladik. Sürücü ve motor haricinde tamamiyla kendi meslek lisemizin üretimidir.
Kaynak: İHA