Kastamonulu Ögrenci Türkiye Akil Ve Zeka Oyunlari'nda Türkiye Birincisi Oldu

Kayseri’de gerçeklestirilen Türkiye Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasi’na Kastamonu’nun Tosya ilçesinden katilan 4. sinif ögrencisi Feyza Nur Uzunoglu, ’ilkokul mangala’ kategorisinde Türkiye 1’incisi oldu.

Kastamonulu Ögrenci Türkiye Akil Ve Zeka Oyunlari'nda Türkiye Birincisi Oldu
Milli Egitim Bakanligi ile Tüm Akil ve Zeka Oyunlari Federasyonu is birligi ile düzenlenen 5. Türkiye Akil ve Zeka Oyunlari Turnuvasi Kayseri’de gerçeklestirildi.

74 ilden 723 ögrencinin katilim sagladigi turnuvada, Kastamonu’yu temsil eden bir ögrenci kendi kategorisinde Türkiye 1’incisi oldu.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinden yarismaya katilan Sehit Er Murat Çökmez Ilkokulu 4’üncü sinif ögrencisi Feyza Nur Uzunoglu ’ilkokul mangala’ kategorisinde Türkiye 1’incisi oldu. Yarismaya ayni ilçeden katilan Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu ögrencisi Yunus Efe Akin ’küre’ kategorisinde Türkiye 9’uncusu, Sehit Er Murat Çökmez Ilkokulu ögrencisi Süheda Karahaydar ’equilibro’ kategorisinde Türkiye 38’incisi, Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu ögrencisi Muzaffer Anil Öksüz ise kategorisinde Türkiye 39’uncusu oldu.

Sehit Er Murat Çökmez Okulu Müdürü Serdar Aktürk, Türkiye birincisi olan ögrenciyi tebrik ederek, "Okulumuz danisman ögretmenleri Recep Bircan ve Ayten Bircan’in bu basarida çok büyük emekleri var. Kendilerini, okulumuzdan ve ilçemizden 1 Türkiye sampiyonu çikardiklari için tebrik ediyorum. Ayrica ilçemizden Akil ve Zeka Oyunlari Türkiye finaline katilan diger okul idareci ve ögrencilerimizi de tebrik ediyorum. Türkiye 1’incisi olan ögrencimiz Feyza Nur Uzunoglu’nu göstermis oldugu bu üstün basaridan dolayi ayrica tebrik ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA