Isitme Engelli Ögretmenin Ögrencilerinden 200 Eserlik Sergi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde Isitme Engelli Ressam ve Resim Ögretmeni Vesil Baci’nin ögrencilerinin yaptigi 200 eserden olusan resim sergisi ziyarete açildi.

Isitme Engelli Ögretmenin Ögrencilerinden 200 Eserlik Sergi
60. Yil Ortaokulu resim ögretmeni, Ressam isitme Engelli Resim Ögretmeni Vesil Baci’nin ögrencilerinin yaptigi resimlerden olusan sergisinin açilisi gerçeklestirildi.

Açilisa Manavgat Kaymakam Vekili Akseki Kaymakami Volkan Hülür, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Süleyman Karakaya, Milli Egitim Müdürü Fatih Türköz ve Sube Müdürleri, Manavgat Kaymakamligi Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydin ve okul müdürlerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Sergi açilisinin ardindan eserleri inceleyen ziyaretçiler, isitme Engelli Resim Ögretmeni Vesil Baci ve ögrencilerini böylesine güzel bir sergi açmalarindan dolayi kutladilar.

2013 yilinda Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümünden Resim-Is ögretmeni olarak mezun oldugunu belirten Vesil Baci, “2013 - 2015 yillari arasinda Manavgat Halk Egitim Merkezinde degerli Guddusi Aydin agabeyimle isaret dili kurslari ve kendim de ayrica resim kurslari verdim. 2015 - 2019 yillari arasinda IMKB Ortaokulunda Resim-Is ögretmeni olarak ilk görevimi yaptim. 2020 yilindan beri de 60.Yil Ortaokulunda yine Resim-Is ögretmenligi görevime devam ediyorum. Halen bu okulumuzda yaklasik 700 ögrencim var” dedi.

Vesil Baci, açiklamalarini su sözlerle tamamladi: “60.Yil Ortaokulumuzda yil onu sergisi olarak, ögrencilerimin yil içerisindeki resim çalismalarini sergilemek, tanitmak, ögrencilerimin resim sanati dalinda çalismalarini motive etmek amaciyla öncelikle portre karakalem çalismalari, karisik (guaj, pastel, kuru boya ve sulu boya ) resim çalismalari, tual üzerinde 200’ e yakin resim çalismalarini sergimizde degerli ziyaretçilerimize sunduk. Basta Kaymakamimiz olmak üzere tüm katilimcilara tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA