645. Evliyalar Günü Ve Pilav Etkinligi Coskuyla Kutlandi

Melikgazi Belediyesinin Mimarsinan Evliyalar Bölgesinde gerçeklestirdigi 645. Mimarsinan Evliyalar Günü ve Pilav Etkinligi vatandaslarin yogun ilgisi ile düzenlendi.

645.  Evliyalar Günü Ve Pilav Etkinligi Coskuyla Kutlandi
Etkinlige Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, AK Parti Melikgazi Ilçe Baskani Gökhan Ülke, meclis üyeleri, muhtarlar ve davetliler katildi.

Etkinlik çerçevesinde mevlit okunarak dua edildi. Ardindan 50 kazanda pisirilen etli bulgur pilavi vatandaslara dagitildi. Bu tarz etkinliklerin birlik ve beraberligi pekistirdigini birçok insani bir araya getirdigini söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu; "Rahmetle beraber Geleneksel Mimarsinan Evliyalar Günü ve Pilav Ekinligimizi gerçeklestirdik. Bugün 7’den 70’e herkesin eglendigi beraberlik içinde oldugu keyifli bir pazar günü yasadik. Gayemiz bir araya gelmek çocuklarimiza bu kültürümüzü asilamak. Evliyalar Günü Melikgazi kültüründe önemli bir yer tutuyor. Melikgazi Belediyesi olarak birçok etkinligi Melikgazi’mizde hemsehrilerimizle bulusturmaya devam ediyoruz. Sehrimizin manevi mimarlari olan basta Seyyid Burhanettin Hazretleri olmak üzere, Davut-el Kayseri, Seyh Ibrahim Tennuri Hz. gibi en önemlisi Melikgazi’mizin ismini tasiyan Melikgazi Hz. gibi gönülleri fethetmis Allah dostlarina minnet duyuyor, dualar ediyoruz. Allah hepimizi birlik ve beraberlik içerisinde nice mutlu günlerde bir daha bulustursun. Katilan herkese tesekkür ederim" dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ise, “Dayanismanin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Masallah 645 yil olmus. Daha nice yillar görelim insallah. Evliyalar sehri Kayseri’mizde böylesine güzel etkinliklere ev sahipligi yapan Melikgazi Belediyemize ve Mustafa Baskanimiza tesekkür ederim. Allah birligimizi ve beraberligimizi bozmasin” diye konustu.

Kaynak: İHA