Türkiye'nin Ilk Sifir Atik Okulu Altindag'da

Ankara Altindag Belediyesi tarafindan kurulan, Türkiye’nin ilk Sifir Atik Okulu, basarili çalismalarina devam ediyor.

Türkiye'nin Ilk Sifir Atik Okulu Altindag'da
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan himayelerinde sürdürülen Sifir Atik Projesi’, Altindag’da basariyla hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, Türkiye’nin ilk Sifir Atik Okulu, Altindag Belediyesi tarafindan Baskent Millet Bahçesi’nde Emine Erdogan’in katilimlariyla açildi. Bu okulda daha iyi bir çevre ve gelecek için çocuklara egitimler verildigini söyleyen Altindag Belediye Baskani Asim Balci, “Çocuklarimiz dogayi ve çevreyi korumayi burada daha iyi ögreniyor. Bu okulda daha iyi bir çevre ve gelecek için Altindagli çocuklarimiza ve baska yerlerden ziyarete gelen tüm çocuklarimiza egitimler veriyoruz. Gençlik Merkezlerimizden ve Altindag’daki okullardan gelen çocuklarimiza oldugu kadar, hafta sonlarini Millet Bahçesi’nde geçirmek için çevre ilçelerden gelen tüm çocuklarimiza kapimiz açik Egitmenlerimiz çocuklarimiza hem bilgi veriyor, hem de eglenerek ögrenmelerini sagliyor. Çocuklarimiz buradan bilinçlenerek ayriliyor” dedi.

“Geri dönüsüm ve sifir atik konusunda 12 bin evladimizi bilinçlendirdik”

Sifir Atik Okulu’na çocuklarin büyük ilgi gösterdigini ve yilin her döneminde ziyaretçi akini yasandiginin altini çizen Balci, “Merkezimizi bu zamana kadar binlerce kisi ziyaret etti. Egitim programlarina katilan yaklasik 12 bin ögrencimize sertifika verdik. Geri dönüsüm ve sifir atik konusunda 12 bin evladimizi bilinçlendirmis oldugumuz için çok mutluyuz. Merkezimizde ayrica 45 ton organik atigi dönüstürerek 15 ton kompost elde ettik. Kagit, karton, plastik, cam ve metal gibi 140 ton geri dönüstürülebilir atigi, kullanilabilir ürünlere dönüstürdük. Bu çalismalarimiz sayesinde, dogamiza ve gelecek nesillerin sagligina çok önemli bir katki sagladik. Bu sayinin her geçen gün daha da artmasi için elimizden geleni yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Çalismalarimiz artarak devam edecek”

Altindag Belediyesi olarak çevre temizligi ve çevre koruma konularina çok önem verdiklerini vurgulayan Balci, “Altindag ilçesinde, temizlik, çevre koruma, atik, geri dönüsüm, iklim degisikligi, israfin önlenmesi gibi konularda duyarli ve titiz çalismalar yürütüyoruz. Bu çalismalarimiz artarak devam edecek. Sifir Atik Okulu ile de yeni nesillerimizin bilinç ve farkindalik seviyesini arttirmayi, onlari daha yesil bir yasama tesvik etmeyi, sosyo-kültürel gelisimlerini artirmayi ve duyarli tüketim aliskanligi kazandirarak, tasarruf ve ekonomik kazanci ögrenmelerini saglamayi amaçliyoruz. Gelecek nesillerimizin bu bilinçle yetismesi için ne gerekiyorsa yapacagiz” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA